Notiser

Publisert 9/7/2023 av Øystein Thorsen

Mere om økonomien og unggutter med flagget på brystet.

Det er som kjent mange spennende spillere blant de yngre rekkene i Blackburn og dette merkes også på uttak til diverse landslag. For en liten uke siden ble det rapportert at Adam Wharton var tatt ut til Englands U20-lag - noe som ikke overrasker da de færreste har unngått å legge merke til midtbanemannens kvaliteter. 
Det som er nytt er at han nå er på U20, til forskjell fra U19 tidligere. Det er derimot bare en treningsleir denne gangen, U20 spiller ikke før oktober. 

Andre unggutter vi merker oss er Tom Atcheson, Junior Nsangou og Tom Bloxham, og vi finner ytterligere et navn som ikke er like velkjent, nemlig keeperen Nick Michalski. Da Englands U17 møtte Portugal U17 i går, onsdag, satt Blackburn-spilleren på benken. Nordiren Atcheson, som fortsatt bare er 16 år gammel, har muligheten til å møte Italias U19-lag i kveld, mens Nsangou representerer Polen, også på U19-nivå. Først har han muligheten mot Danmark, og i kamp nummer to blir det oppgjør mot Norge eller Sverige. Tom Bloxham er tatt ut på Irlands U19-lag som møter Bosnia i kveld. 

Mye av sommeren gikk med til å fordøye rykter om økonomiske problemer på Ewood, og nå har ytterligere en sak dukket opp. 
Det skal derimot ikke være noen dramatikk.
Allikevel har klubben sett seg nødt til å komme med en offentlig uttalelse der de forsikrer at klubben klarer alle sine økonomiske forpliktelser, og støtten fra Venkys er som før.

Som vi husker fra i sommer handler det i hovedsak om at indiske myndigheter har sett seg lei av pengestrøm ut av landet, og skatten på utenlandsinvesteringer har dermed økt fra 5% til 20%. Men indiske myndigheter har flere høner og plukke, og Venkys har havnet midt i kikkertsiktet i forbindelse med et eiendomskjøp i Lancashire i 2011.

Indiske myndigheter har sett på moderselskapet Venkateshwara Hatcheries Pvt Ltd kopling til selskapet Venkys Overseas Limited, som gjorde eiendomskjøpet. Myndighetene har i denne prosessen tatt beslag i noen av Venkys eiendommer i India, til en samlet verdi av 7,3 millioner pund, skriver Lancashire Telegraph
I tilfelle det kommer frem at Venkys Overseas Limited har gjort noe galt, så påvirker ikke dette Blackburn som klubb, da dette selskapet ikke har noe med Rovers å gjøre. 

Så alt skal være greit, bortsett fra at det ikke er behagelig som supporter å se stadig støy rundt eierne. Venkys har støttet klubben uavbrutt gjennom årene, selv om klubben går med store underskudd, så det er grunn til å anerkjenne de indiske eierne, men som sagt. Støy fører til usikkerhet rundt Venkys og om hvor lenge støtten forblir intakt. 
Nylig måtte man på Ewood stramme beltet et hakk eller to, og skulle det bli ytterligere besparinger må kvaliteten i organisasjonen før eller senere bli påvirket. Om det går mot enda trangere budsjetter kan vi naturligvis ikke vite, men det er i hvert fall ingen tegn til at klubben kommer til å få det romslig på budsjettsiden i snar fremtid.
Er den eneste løsningen opprykk eller nye eiere?