Notiser

Publisert 6/10/2022 av Øystein Thorsen

Regelendring, Ayala og Jon Dahl Tomasson.

Ryktet har allerede blitt tatt opp på BRSCN sitt forum, og i dag skriver også Lancashire Telegraph at Jon Dahl Tomasson skal være en kandidat for den ledige trenerjobben. 
Lokalavisa skriver at det er Ekstra Bladet som hevder at en treårskontrakt har blitt diskutert.

Tomasson har særlig som spiller en god CV, blant annet med AC Milan på klubblista.
Som trener er det tynnere.
Litt erfaring fra det danske landslaget har han og to strake seriemesterskap med Malmö, der han vant 46 av 85 kamper. Hvor mye dette sier om danskens trenergjerning eller om Malmös stilling i svensk fotball er opp til hver enkelt å avgjøre. 
Skal vi være kritiske har ikke Malmös fotball fungert like bra når den veksles inn i Champions League. 

Tomassons største utfordrer til Blackburn-jobben er kanskje Ronny Deila, men nordmannen er også ønsket av Standard Liege, som har forretningsmessige koblinger til New York City FC, dermed er det mulig at krefter jobber for å få Deila til Belgia, og ikke Lancashire. 
Andre navn som ryktes er Ancelotti-anbefalte Duncan Ferguson og Kjetil Knutsen. Rotherham-manager Paul Warne har også blitt nevnt i rykteveien, men han stiller seg uvitende til en eventuell interesse fra Ewood.

Neste sesong blir det igjen tillatt å bruke fem innbyttere, slik vi så i covid-sesongen. Dette er positivt da managerne ikke behøver å føle at de må beholde småskadde spillere på banen fordi byttekvota er oppbrukt. 
Bra av arbeidsmiljømessige grunner med andre ord, men det er også bra hvis man spiller en allerede vunnet kamp og man har en unggutt på benken, så kan han få prøve seg i sluttminuttene.

Byttene får derimot bare gjøres ved tre forskjellige anledninger - hvis man ikke gjør bytter allerede i pausen da. Det vil si at hvis man vil benytte alle fem innbytterne i andre omgang må man bytte for eksempel to, deretter to til og til slutt en spiller. 
Benken blir bestående av syv spillere, slik det var forrige sesong.

Daniel Ayala er visstnok ønsket av sin gamle lagkamerat Aitor Karanka. Karanka er sjef for Granada, som nylig rykket ned. Degraderingen til tross, Karanka blir værende i klubben og blant forberedelsene til neste sesong har tydeligvis Ayala dukket opp, skriver Lancashire Telegraph.
Skulle 31-åringen - klubbens eldstemann - vende hjem til Spania begynner det å bli veldig tynt på stopperplass. 

Lenihan er som kjent tapt - selv om vi ikke har sett bekreftelse fra Blackburn eller Boro ennå - og hvis også Ayala forlater Ewood må vi håpe at Carter tar Championship-nivået brennkvikt, for det er bare han og Wharton vi sitter igjen med.
Å selge Ayala er i og for seg ikke dumt, for selv om han gjorde en enorm innsats for oss i sesongens innledning var han nok en gang lenge ute med skade, og siden han bare har et år igjen på kontrakten er det nå eller aldri vi kan få en peng for ham.