Notiser

Publisert 1/3/2022 av Øystein Thorsen

Ny høyreback, skadet venstreback og et farvel.

Det siste først: Leighton Clarkson er ferdig i Blackburn. Det ble ingen ny suksesshistorie med lånespiller fra Liverpool. Det skal sies at det er en meget stor oppgave å fylle skoene til Harvey Elliott, og selv om Clarkson ikke er samme spillertype, var han aldri i nærheten. 
Unge Leighton kan ha en finfin karriere foran seg, det skal vi ikke si noe på, men Blackburn og Liverpool har blitt enige om at utviklingen hans skal fortsette et annet sted enn Ewood.

Det ble som kjent 0-0 mot Huddersfield på andre nyttårsdag. Med dette fortsetter laget å vise meget gode defensive takter, og siden 20. november har laget bare sluppet inn to mål. Fremragende, og en som har spilt en viktig rolle er nykomlingen Harry Pickering. 
Men mot Huddersfield måtte han dessverre tas av banen etter 66 minutter.

- Hamstring, forklarte Mowbray i følge Lancashire Telegraph, og spilleren skal nå scannes.
- Til helgen er det cup-kamp, så det passer greit at han er ute til den. Har vi flaks er dette en mindre alvorlig hamstring-skade, og kanskje han er tilbake allerede til neste serierunde.
Mowbray var samtidig tydelig på at nå er det Tayo Edun som må ta opp hansken, men siden nykomling nummer to har vist gode takter tror vi at det skal gå greit.
Første prøve for Edun, etter noen kamper på benken, blir da å ta for seg Wigan.

Skulle JRC - mot alle odds - holde seg skadefri har vi en god kandidat både på høyre- og venstreback. Han spilte en omgang når U23 vant 4-2 mot Boro, også andre nyttårsdag. Dessverre er tilliten til JRC sin fysikk tynnslitt, og da er det positivt at et annet alternativ på høyreback har dukket opp:
James Brown, et navn som er lett å huske for de av BRSCN-leserne med middels kunnskap om soul-musikk.

Vi snakker da 23 år gammel spiller, fra irske Drogheda. Kontrakten gikk nylig ut, da Irland opererer med kontraktsykluser lignende norsk Eliteserie-modell, og i forbindelse med at han skulle stå arbeidsløs ved årsskiftet var han i Blackburn på prøvespill.
Lancashire Telegraph skriver at Mowbray bekrefter at klubben har signert forsvareren.
- Han er høyreback, og utifra kommentarer jeg har hørt er han en fremragende sådan, sier Mowbray.

Brown blir å finne blant U23 innledningsvis og debuten kan komme allerede mot Manchester City neste uke. I League of Ireland har Brown spilt 83 kamper, scort to ganger og levert 13 assist, skriver Lancashire Telegraph
Det blir spennende å se hva han kan tilføre. Han har i alle fall en god mulighet - i hvert fall hvis vi ser på konkurransen på nettopp høyreback-plassen - om det blir slik at Nyambe ikke forlenger oppholdet på Ewood.