Notiser

Publisert 08.10.2020 av Øystein Thorsen

Nominering, King-penger og landslagsspill.

Særlig første punkt på oversikten her er gledelig: Bradley Johnson er nominert til månedens spiller for sesonginnledningens innsats. Tre mål, bidragende til ytterligere tre scoringer og generelt godt spill gjør at veteranen har havnet på lista med nominerte. 
Dette betyr blant annet at han etter en måned har scort like mye som hele fjorsesongen.

En nominering i seg selv er kanskje ikke sååå mye å juble for, men sett i et større perspektiv er det gledelig at 33-åringen har fått en slik pangstart på sesongen. Han og Mowbray har diskutert hva slags rolle som passer best for Johnson, og detaljene de har satt fingeren på later til å ha truffet midt i blinken.
Hovedpersonen selv sa tidligere at han er fornøyd med formen, så nå er det bare å håpe at nivået holder seg etter landslagspausen - og utover i sesongen.
Armstrong sine fem scoringer i løpet av samme periode var ikke nok til å bli vurdert denne gangen.

Det er ikke veldig mange landslagsspillere i troppen til Blackburn, noe som er både bra og dårlig. Dårlig, fordi det kan være en indikasjon på spillernes nivå, men også bra, for da kan Mowbray drille taktikk med en samlet gruppe, og man risikerer ikke at spillere kommer tilbake fra samling med krykker.
De to som allikevel holder nivået, og er kampklare, er Corry Evans og Derrick Williams.

Begge kan få spill for respektive landslag i kveld, når de - i likhet med Norge - spiller playoff til EM. Evans og Nord-Irland møter Bosnia, mens Williams og Irland blir satt mot Slovakia. 
Størst spenning er det kanskje for Williams, som ikke har blitt tatt ut før av Irlands relativt nye sjef, Stephen Kenny

Til slutt noterer vi nye rykter rundt Josh King. Både West Ham og West Brom vurderer den tidligere Blackburn-spilleren, noe som vi altså er interessert i da det vanker prosenter til Ewood i forbindelse med salg.