Notiser og rykter

Publisert 7/12/2021 av Øystein Thorsen

Arma nevnes så klart, mens unggutter snuser på førstelaget.

19 år gamle Dan Pike er en spiller som mange har merket seg, og som man har tro på at kan ta seg inn i førstelaget. Unggutten signerte en ny avtale for kort tid siden, samtidig som klubber er interessert i å få ham på lån.
Slik Lancs Live forstår saken er det klubber på for lavt nivå som vil ha ham, så for øyeblikket er det bedre å beholde ham i klubben.

En annen sak er jo at troppen er så pass liten, så det er vel klokt å beholde folk akkurat nå. Pike spilte i treningskampen mot Fylde, så det finnes absolutt plass i troppen. En annen som fikk spille - og ikke minst avgjøre kampen - er Connor McBride.
Også han er ønsket på lån, og klubben kan være interessert i å lytte til forslag.

Hovedpersonen selv er derimot ikke så sikker.
- Jeg ser fram til sesongen med U23, men jeg håper også på at noen av oss får muligheten på A-laget, sier skotten til Lancashire Telegraph
Dårlig skjulte ambisjoner leser vi mellom linjene, og det er jo bra. Sultne og offensive spillere takker vi for.
- Det er målet, å ta steget opp, noe jeg tror gjelder for alle på U23. Forhåpentligvis kan vi overbevise nå under preseason.
Med sin scoring i forsesongens første treningskamp er det klart at han tar med seg selv blant de som kanskje kan få muligheten for førstelaget, så noen tur på lån ligger ikke i kortene til McBride.

Ben Brereton Diaz er på velfortjent ferie etter cirka seks ukers eventyr med Chile, da VM-kvalik og Copa America sto på programmet. Han spilte i samtlige Copa America-kamper, scorte ett mål, assisterte og fikk i det hele tatt gode skussmål.
Etter litt svake syv nettkjenninger på en hel sesong for Blackburn håper Mowbray at Brereton nå skal kommer tilbake enda sterkere.
- Han har to uker ferie nå før han slutter seg til troppen, sier Mowbray.

Kanskje er engelsk-chileneren tilbake på banen mot Leeds 28. juli, spekulerer Lancashire Telegraph.
Utover ferieavviklingen til Brereton Diaz var Mowbray glad for å ha fans tilbake på tribunen i kampen mot Fylde.
- Jeg sa det forrige sesong, hvilken stor forskjell det gjør med fansen med på kampen. Kanskje hjemmeformen vår hadde vært bedre med supportere i ryggen, er Mowbrays fundering.
Akkurat den hypotesen skal vi ikke gå dypere inn i, i stedet tenker vi på om laget snart skal forsterkes.
- La oss prøve å være positive og se om vi kan få inn noen i løpet av de neste fire-fem ukene, sier Mowbray til lokalavisa.

En litt mindre lokal publikasjon, Hampshire Live, skriver om en mulig overgang. Eller byttehandel snarere. Nok en gang er det Southampton det handler om, og deres interesse for Adam Armstrong. Southampton har en ung spiss, i form av 21 år gamle Michael Obafemi, som henger etter i konkurransen om spissplass for The Saints. Hans 38 kamper og fem mål siden 2018 har ikke vært nok til å komme seg fram i angriperkøen, men han kan kanskje inngå i en avtale der Arma går i motsatt retning.
Naturligvis må Southampton betale noe også, men i så fall ikke de cirka 20 millionene pund som Blackburn vil ha for Engelen fra Nord. Hvorvidt Obafemi er en god erstatter for Armstrong er dog en helt annen diskusjon.