Notiser fra Championship

Publisert 9/13/2020 av Øystein Thorsen

Interessante rykter og resultater.

Første runde av Championship er unnagjort og noen overskrifter stikker ut. Alle tre fra Premier League fikk seiere, mens andre lag man tenker seg skal kjempe i toppen gikk på tap.
Vi skal være forsiktige med å dra for mange konklusjoner etter kun en runde spilt, men alle trender har sin begynnelse, så det blir spennende å se om premieren kun var et blaff, eller en indikasjon på hvordan høsten blir seende ut.

Kanskje mest interessant er å se på Brentford. Laget har blitt tippet en ny god sesong, men de har mistet sin toppscorer, og da første runde gikk av stabelen tapte de 1-0 for Birmingham. 
Når det i tillegg skrives om at deres ving Said Benrahma er på vei til Crystal Palace og David Raya er i forhandlinger med Arsenal kan man lure på om Brentfords høst ikke blir like artig som man har spådd.

Blant andre resultat noterer vi at nedrykksdømte Sheffield Wednesday like godt slo Cardiff 2-0. Vi må anta at waliserne hadde lavest odds i dette oppgjøret. Begge målene kom i første omgang, det andre ble scort av Jordan Rhodes. 
Hvis vår gamle favoritt fortsetter målformen kan Wednesday sitt dårlige utgangspunkt, med tolv minuspoeng, snart utlignes
Blant andre 2-0-resultat finner vi QPR sin seier over Nottingham - et annet lag man tror skal ligge i toppen. 

Som sagt er det tidlig å trekke konklusjoner, første runde er ikke det beste barometeret for hvordan sesongen blir seende ut. Antageligvis får vi ha is i magen til overgangsvinduet stenger. Når det er gjort har vi rukket å få unna fire runder, samtidig som alle klubbers spillermaterial er fastsatt.
Så langt kan vi konstatere at Kaminski gjorde en god figur i sitt første møte med engelsk ligafotball, og neste rundes motstander gikk på tap mot Rotherham. Dermed satser vi på å fortsette lidelsen for nykommerne, og få i gang sesongen på en skikkelig måte når første hjemmekamp er et faktum

Utover dette får vi håpe at Mowbrays rekrutteringsapparat jobber godt i kulissene slik at en forsterkning eller tre er på plass snarest. Stadig nevnes Boro-keeper Aynsley Pears - hvis han er villig til å ankomme som en åpenbar nummer to. 
Ellers vet vi lite om hvem som er i kikkerten.