Nok et krevende overgangsvindu venter


Publisert 16.07.2020 av Øystein Thorsen
Lite tyder på at transfer-markedet blir lettere denne sommeren.
Nå som man vet hvilken divisjon man skal spille i neste sesong sier Mowbray til Lancashire Telegraph at han tror Venkys snart kommer med en klargjøring i forhold til budsjett rettet mot spillerkjøp og kontrakter generelt. 
Det ble jo kjent tidligere i uken at opprykk er umulig denne sesongen, og sjefen er nå forberedt på å planlegge for videre utvikling i Championship.

Lokalavisa minner om at dette blir Mowbrays fjerde sommer med ansvar for forbedring av troppen, og i likhet med tidligere sesongavslutninger er et antall spillere uten kontrakt, og/eller er på vei bort fra klubben. Walton og Adarabioyo er kun på lån, så de vet vi skal ut, og i tillegg sitter ytterligere seks spillere med kontrakter som går ut etter siste runde mot Luton.
Cirka en tredjedel av troppen med andre ord

Og Mowbray regner ikke med at det blir enkelt å manøvrere overgangsmarkedet. Ikke minst blir vinduet ganske annerledes på grunn av covid-pandemien. Ikke bare må Mowbray forsøke å få inn nye spillere, han har også en del sentrale spillere hvis kontrakt går ut om et lite år. 
Summen Venkys kan avvære kommer til å påvirke forhandlingene med både nye spillere og de vi allerede har i klubben.

- Det er mye å tenke på. Foreløpig har jeg ingen indikasjoner fra eierne, og når jeg ikke kjenner til størrelsen på budsjettet er det vanskelig å love at vi kommer til å beholde alle spillerne. Blir det en reduksjon er det ikke sikkert at vi kan forlenge avtalen med alle, forklarer Mowbray. 

Som vi har sett i tidligere overgangsvinduer har ikke Mowbray frie tøyler til å kjøpe hvem han vil. Han har gjort forsøk på en rekke spillere, men blitt priset ut gang på gang, og ser vi på sommeren 2019 sluttet det med låneløsninger. 
Og med koronaen herjende er det ikke bare Blackburn som må operere smart - og antageligvis forsiktig - rent økonomisk sett, dermed er det bare å stålsette seg for tøff konkurranse
- Det er 24 andre lag i divisjonen. Hvor mange av dem må jobbe med reduserte budsjett? spør sjefen retorisk, med henvisning til at mange klubber har fått føle pandemien på bankkontoen.

Skulle det bli mindre penger jevnt over i Championship kan overgangsvinduet bli enda mere låst enn før, fordi selgende klubber kommer til å være enda vanskeligere å forhandle med. Alle kommer til å prøve og få så mye som overhodet mulig. 
Samtidig kan det gjøre at spillere vi allerede har havner i en forhandlingsposisjon som gjør at de må nøye seg med det Mowbray tilbyr dem, for det er uansett ingen andre som har råd til å presentere bedre kontakter

Uansett scenario blir det nervepirrende, for alle i klubben, og alle med hjerte i Blackburn, ønsker å se forbedringer fra en lovende sesong, men da må et relativt stort antall spillere erstattes, og det med spillere som kan hjelpe klubben til neste nivå. 


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: