Nok en skuffende hjemmekamp

Publisert 2/29/2020 av Erlend Karlsen

- Rovers 2 - 2 Swansea.

Blackburn klarte heller ikke i dag å ta en 3 poenger på hjemmebane, selv om dagens motstander var litt bedre enn tidligere i uken, så følte man at dette var en kamp man burde vunnet.

Tony Mowbray gjorde 2 endringer fra laget som møtte Stoke tidligere i uken, ut gikk Bradley Johnson og Darragh Lenihan (suspendert) og inn kom Dominic Samuel og Elliott Bennett. Dette førte til noen rokeringer på mannskapet, Stewart Downing ned til sentral midtbane, mens Ryan Nyambe tok stopperplassen.

Mye kunne sett annerledes ut i ettermiddag hvis dommeren hadde vært litt tøffere. Etter 9 spilte minutter stemplet Swansea's Jordan Garrick Rovers keeper Christian Walton i kneet. Høyst unødvendig og et klart rødt kort, men dommeren nøyde seg med et gult.

Hjemmelaget dominerte spillet og det var fortjent nok da vikarierende midtstopper Nyambe (som igjen var god) serverte Gallagher foran mål og den noe utskjelte spissen kunne endelig score på Ewood igjen, det var da spilt 25 minutter. Gjestene utlignet like før pause ved innleide Brewster.

Bare 3 minuter ut i den andre omgangen skulle gjestene ta ledelsen, dommeren mente at Tosin Adarabioyo stoppet Garrick (som burde vært utvist) ulovlig og dermed straffespark. Andre Ayew gjorde ingen feil og dermed stod det plutselig 1-2 til gjestene.

Etter ca 60 minutter skulle Rovers få muligheten til å utligne etter at innbytter Ben Brereton hadde blitt tatt innenfor 16 meteren, men gode (kanskje for gamle?) Danny Graham brant straffen. Han skulle få sjansen til å gjøre opp for seg like etterpå, men kom ikke nærmere enn et stolpetreff på et innlegg fra Adam Armstrong.

De fleste trodde at Sam Gallagher kom til å berge et poeng for Rovers, men han klarte utrolig nok å heade rett på Woodman etter han fikk stå helt alene inne i feltet.

Utligningen skulle likevel komme, dog av det noe heldige slaget. Bradley Johnson's skudd gikk via en Swansea spiller og utmanøvrerte Woodman helt og dermed havnet ballen i nota. En fullt fortjent utligning, men de aller fleste ser nok på dette som 2 tapte poeng.

Slik stilte lagene :

Rovers: Walton, Bennett (c), Nyambe, Adarabioyo, Bell, Travis (Johnson, 72), Downing, Samuel (Graham, 55), Rothwell (Brereton, 55), Gallagher, Armstrong.

Innbyttere: Leutwiler, Chapman, Rankin-Costello, Buckley.

Mål: Gallagher, 25, Johnson, 90

Gule kort: Travis, 46, Johnson, 78, Bell, 90

Swansea City: Woodman, Rodon, Fulton, Grimes (c), Brewster, Ayew, Bidwell, Naughton, Gallagher (Wilmot, 89), Garrick (Roberts, 69), Cabango.

Innbyttee: Mulder, Dyer, Kalulu, Dhanda, Cullen.

Mål: Brewster, 45, Ayew pen, 48

Gule kort: Garrick, 9, Brewster, 45, Fulton, 65, Grimes, 72, Naughton, 81