Nervøs debut for Brown

Publisert 5/10/2022 av Øystein Thorsen

Høyrebacken sov ikke godt natta før turen til Brum.

Gratismannen James Brown, som ankom Ewood ved årsskiftet etter at kontrakten med irske Drogheda United hadde gått ut, ble mottatt med en noe avventende "vi får se"-holdning. Mowbray var i og for seg tydelig på at spilleren behøvde en tilvenningsperiode, men at han hadde blitt signert fordi han hadde potensial. 
Og i henhold til planen ble det opptrening og snart matching på U23-nivå, før kortidskontrakten han først skrev under på ble forlenget til to år.

Da sesongen, eller playoff-jakten, var over ble Brown som kjent belønnet med sin debut, i siste runde borte mot Birmingham. Og det ble en god første opptreden for Brown. Lancs Live delte ut en syver for innsatsen, ikke minst fordi han hadde en vrien mann å passe på i form av Onel Hernandez - som Birmingham har lånt av Norwich.

Mowbray var også fornøyd med debuten. 
- Jeg synes han gjorde det veldig bra, ikke minst mot en rask, kraftig og dyktig motspiller. James er pliktoppfyllende, han står på og er rask. Det han mangler er litt ro med ballen, men det kommer han til å få bare han får mere erfaring.

Hovedpersonen kunne avsløre at han var temmelig nervøs og våknet flere ganger natten før.
- Jeg er veldig glad for å ha fått unnagjort debuten, og også at jeg kunne bidra til seier, sier Brown i følge Lancs Live.
- Når jeg hadde fått unna den første pasningen og vunnet den første luftduellen følte jeg meg roligere, og snart var det som en vanlig kamp.
Han sier også at det var til stor hjelp å ha Ayala ved siden av seg, Travis på midten og Hedges lenger framme på kanten.
- Gutta har vært topp og har virkelig hjulpet meg til å komme på plass i klubben.

Det blir spennende å følge utviklingen til Brown framover. Med usikkerhet rundt Nyambes fremtid (vi noterer at han og Lenihan ikke har gått ut med avskjedsmeldinger, slik Rothwell og Johnson gjorde) og mindre sannsynlighet for at det blir mere å se til Zeefuik, aner vi at vi fort kan komme til å bli bedre kjent med Brown neste sesong.