Nei til lønnstak

Publisert 20.01.2021 av Erlend Pettersen

Championship klubbene vil ikke følge etter sine kollegaer nedover i EFL pyramiden.

I fjor sommer ble det klart at EFL og klubbene i League One og League Two kom til enighet rundt et lønnstak. Championship klubbene ble enige om å fortsette diskusjonen rundt det samme for Championship. 

Lancashire Telegraph skriver i dagens utgave at flertallet av klubbene i divisjonen sier nei rundt et lønnstak. På tirsdagens møte mellom CEO i Championship-klubbene kom det klart fram at et lønnstak på £18m ikke er ønskelig.

Ser man på tallene fra Blackburn sitt siste regnskap var lønnsbudsjettet på hele £22.3m, Dette tallet gjelder kun senior trenere og spillere. Med slike tall så går 134% av inntektene ut i lønn, og der av trenger man ikke handelshøyskole for å skjønne at tallene er røde.

Klubbene Brentford, Bournemouth og Norwich mener at et slikt lønnstak vil ødelegge hele divisjonen. De mener at forskjellen mellom Premier League og Championship vil bli så stort at det vil bli umulig å konkurrere i toppdivisjonen. 

Queens Park Rangers har i samme møte krevd en reduksjon i boten på £20m de fikk etter at de brøt FFP reglene i 2018 etter at de brukte alt for mye i 2014 når de rykket opp til Premier League. De betaler nå ned boten i løpet av en 10-års periode. Forslaget fikk en kald skulder fra resten av klubbene.