Publisert 4/22/2024 av Øystein Thorsen

Alt gikk galt mot Wednesday.

Hadde det vært en film spørs det om publikum syntes at manuset var litt overdrevent, det får være grenser for hvor mye man kan smøre på skiva, men som Blackburn-supporter er man ikke ukjent med at når det først regner, ja da høljer det ned.
Slik er 2023/24-sesongen, og nå må Blackburn gå inn i de to siste rundene vel vitende om at lagene under fortsatt har sjansen til å passere.

Utgangspunktet før kampen mot Wednesday var enkelt. Seier hadde sikret ny kontrakt, delvis fordi motstanderen hadde havnet matematisk bak oss. Det kunne blitt 52 poeng, i stedet var det gjestene som tok 1-0 etter at Pears hadde funnet veien nesten helt ut til sidelinjen da han tok seg ut av eget felt for å heade unna.
Wednesday kunne ta tilbake ballen og snart var det Josh Windass som hadde øye for mål. Et tilsynelatende enkelt langskudd kunne seile inn i kassa over en Pears som desperat prøvde å komme tilbake til eget bur.

Men Blackburn svarte nesten med det samme, da det første skikkelige angrepet ble rullet opp på direkte og dødelig effektivt vis.
- Vi kom tilbake etter en tidlig baklengs og viste karakter. Jeg synes vi kontrollerte første omgang ganske bra, sa Eustace etter kampen, i følge Lancashire Telegraph.
Sjefen har delvis rett i det, men hvis han tok med sjanseproduksjon i beregningen var det lite å skrive hjem om. Deretter skulle det gå helt i ball i andre omgang.

For rett før timen var spilt hadde ingen av lagene gjort mye ut av seg. Kommentatorene mente at dette uansett ikke er to lag som gjerne ville trille ball. Man er fornøyd med å la motstanderen holde på, mens man selv venter på en åpning der man kan slå til.
Det var i hvert fall det Wednesday gjorde i det 58. minuttet da de satte i gang en kontring der Johnson sent - men i helt rett tid - ankom vertenes boks og satte inn 2-1.

Dette rystet hjemmelaget, eventuelt ble de litt fortumlet, i hvert fall gikk det ikke mange minuttene før sesongens antageligvis største keeper-tabbe var et faktum - Championship sett under ett. Hyam skulle spille tilbake til Pears som med det samme vil sparke ballen langt av sted.
I stedet fikk ballen kanskje en liten sprett rett foran Pears, eller så bare bommet keeper rett og slett. Resultatet var at ballen tok en fin bue opp i lufta, med retning mot mål med en fullstendig forfjamset Pears som forsøkte å fange kula.
Uten hell, og dermed helt utrolige 3-1.

Etter å ha vært sentral i to unike baklengs kan ikke Pears ha hatt den beste magefølelsen. Han hentet seg allikevel inn og forhindret flere scoringer - for det kunne blitt verre dette.
I andre enden av banen produserte Blackburn fint lite, og da viser tabellen 19. plass for oss, 49 poeng, mens Wednesday har 47 poeng. Mellom de to har Plymouth 48, mens Birmingham for øyeblikket er under streken med 46 poeng.

Siden det fortsatt er fem poeng ned til Huddersfield kan det se ut som at de to nederste plassene er booka.
Dermed ligger det an til et vanvittig kjør mellom Birmingham, Wednesday, Plymouth og Blackburn i de to siste rundene

- Vi har en kjempesjanse neste uke og vi har fortsatt alt i egne hender, minner Eustace om. Sjefen kunne også minne om at laget reiste seg etter det tøffe tapet mot Bristol City, og han tror på at gutta kan klare det igjen, når Coventry er motstander.
Alt i egne hender, ja, men da må det skapes sjanser og vi kan ikke gi vekk situasjoner som på første og tredje til Wednesday.
Akkurat nå må konkurrentene våre kjenne på en supermulighet til å passere Blackburn.