Nedrykksplass innenfor rekkevidde

Publisert 4/22/2024 av Øystein Thorsen

I et "worst case scenario" kan vi rykke ned allerede til helgen.

Det skulle ikke være nødvendig, men nå må vi kikke på neste rundes kamper. Dette er en øvelse BRSCN har prøvd seg på før, og det tippes vel aldri rett. 
Championship er for vekslende, så det er bare å legge igjen logikken i et annet rom og krysse fingrene.

Situasjonen rent faktisk i bunn er som følger:
Stoke og QPR ligger rett over oss med 50 poeng, men de er ennå ikke matematisk sikret. Disse har faktisk samme målforskjell (-16) som oss og Birmingham. 
Videre finner vi Blackburn på en 19. plass med 49 poeng.
Plymouth er på 20. med 48,
Wednesday rett over streken med 47 og Birmingham rett under med 46 poeng. 
På nest siste plass ligger Huddersfield, som må ha to strake seiere for å kunne få 50 poeng.

Det vil si at hvis vi vinner én kamp til denne sesongen så kan ikke Huddersfield ta oss igjen. Men det er ingen trøst siden det fortsatt er én ledig nedrykksplass.
Vi kan ligge under streken lørdag kveld hvis Birmingham og Wednesday vinner, og hvis Plymouth spiller minst uavgjort. 
Skulle alle de tre resultatene gå inn vil det være en form for "maks uflaks" som en Blackburn-supporter lett kan kjenne seg igjen i, og sjansen for at noe slikt kan skje er helt klart til stede.
I så fall blir det ufattelig vanskelig å klatre opp igjen. 

Huddersfield møter Birmingham, og siden det er innbyrdes oppgjør betyr det at et av lagene må avgi poeng. At Huddersfield graver sin egen grav i nest siste runde kan ikke utelukkes, og da bykser Birmingham opp på samme sum som oss (avhengig om vi får poeng mot Coventry eller ikke). 
Hjemmeseier til Huddersfield er fristende å tenke på, men det gjør bare at de også fortsatt er med i dansen og vi vil ha færre deltakere, ikke flere. 

Plymouth møter Millwall på bortebane, og siden Millwall sikret ny kontrakt denne helgen kan det være at de tar sommerferie, mens Plymouth tar en livsviktig seier - eller i det minste poeng. En mere optimistisk gjetning er at nå kan Millwall spille med lave skuldre og gi hjemmefansen noe å kose seg med. Gjør det, Millwall. 
I det andre enormt viktige oppgjøret finner vi Wednesday - WBA.
Her ønsker nok WBA å vise seg fram som et playoff-lag som holder formen i gang, så dette bør være tøft for Wednesday.
Hvis de ikke har fått opp selvtilliten etter seieren på Ewood da, mens WBA vakler - slik vi har sett at mange av topplagene har gjort i det siste.

For vår del handler alt om å vinne hjemme mot Coventry. Mange skriver at vi kan trenge så mye som fire poeng på de to siste, og det er fullt mulig at kravet er så pass høyt. 
Men la oss sikte på seier hjemme over Coventry først, det kan være at tre poeng er mere enn nok. Og heller da hente poengene hjemme enn å være nødt til å vinne borte mot Leicester i siste runde
For å si det på en annen måte så er Coventry-kampen siste sannsynlige måte å få ytterligere tre poeng denne sesongen, og det ser ut til å være helt avgjørende at vi klarer det. 

Om Coventry noterer vi at de har så mye som fire kamper igjen. Det vil si et mere hektisk program enn hva andre har, så det er mulig at de ikke har det samme overskuddet som de ideelt kunne ha hatt. 
På en annen side kan Coventry surfe på et momentum, som Blackburn ikke har. The Sky Blues spiller hjemme mot Hull på onsdag, mens vi har en vanlig uke på treningsfeltet. 

Uansett hvordan man tipper så er det detaljer i neste runde som gjør at vi kan oppleve medvind på tabellen. 
Det er bare så synd at dette ikke kunne vært unnaryddet på egen hånd allerede. Å være avhengig av andres resultater er en fæl situasjon som ikke har gått i Blackburns favør andre sesonger.
Og på papiret er siste runde mindre oppløftende enn den førstkommende, derfor kan mye være avgjort for oss allerede til helgen, men følelsen er at gutta ikke kommer til å klare oppgaven.
Både med tanke på hvordan de så ut mot Wednesday og Bristol City, men også fordi vi har historikk på å avgi viktige poeng mot Coventry i sesongavslutningen.