Nederlender kobles til Blackburn


Publisert 25.05.2019 av Øystein Thorsen
Vi snakker midtbanespiller med fem landskamper på CVen.

Rapporter fra Nederland antyder at Blackburn er blant klubber som jakter den nederlandske midtbanespilleren Adam Maher. 25-åringen spiller for AZ Alkmaar, men kontrakten hans er i ferd med å løpe ut, noe som selvsagt gjør spilleren interessant betraktet fra et økonomisk ståsted. 
QPR, Vitesse, Fenerbache, Brescia og Celtic skal også være interesserte, så konkurransen er påtagelig. 

Lancashire Telegraph minner om at Mowbray og hans speider-team har vært på kontinentet ved flere tilfeller, og Alkmaar var et av stedene de besøkte. Videre skriver lokalavisa at Mowbray er ute etter tekniske spillere, og utifra det passer visstnok Maher godt. I tillegg skal spilleren være interessert i å spille i England, siden et låneopphold i Tyrkia er hans eneste utenlandserfaring. 
Maher debuterte for AZ 17 år gammel, har vært innom PSV og Twente før turen gikk tilbake til AZ. 

Med tanke på Mowbrays uttalelser om spillertyper, som vi skrev om i går, blir det interessant å se hva 25-åringen velger. Skulle han ende opp i Lancashire er det grunn til å tro at vi har en sulten kar, som vil være med på et prosjekt, ikke bare heve en fet lønning og være aktiv på Instagram.

Lancashire Telegraph nevner også flere andre navn i dag, men det er mange usikkerhetsmoment. I tillegg til kjente targets som Fielding, Carson og Bauer nevnes Barnsley-forsvarer Liam Lindsay. Men med Barnsleys retur til Championship kan en overgang bli vanskelig. 
I følge lokalavisa er Evertons U23-spiss Bassala Sambou en annen spiller på radaren - som et alternativ til Graham. 

Deadline for overganger er 8. august, så man kan kanskje tenke at det er godt om tid, men dagene og ukene går fort, og når klubber spiller taktisk for å drive opp priser kan overganger ta lang tid.
- Vi vil prøve å få unnagjort overganger tidlig, og vi prøvde på det i fjor også, men det endte opp med at vi handlet den siste uka, sier Mowbray.
- Er man tidlig ute blir det brukt mot deg gjennom at klubber offentliggjør budet ditt slik at andre lokkes til å by over.
Blackburn-sjefen er åpenbart ikke spesielt glad i silly season. 

For øyeblikket har Blackburn kontrakt med 20 seniorspillere, mens de venter på svar fra Rodwell og Conway. Lokalavisa skriver at Mowbray ikke ønsker å ha en altfor stor tropp, men det forventes at fem spillere skal hentes inn. 
Det bør være noen sterke typer blant disse fem, for faren er stor for at spillere som Dack og Lenihan kommer til å bli jaktet i sommer. Kan derimot Mowbray hente lagkamerater med potensial er sjansen større for at spillerne vi allerede har ikke begynner å vurdere om gresset er grønnere andre steder. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: