Mye positivt til tross for tap

Publisert 05.11.2020 av Øystein Thorsen

Rovers Ladies gikk på cup-tap mot Leicester.

Ladies møtte Leicester i går, onsdag, da avansement i Continental Tyres League Cup sto på spill. Det er for øvrig mulig at Gemma Donnelly ikke hadde nettopp avansement lengst oppe på prioriteringslista, for hun gjorde svært mange forandringer på laget.
Det ble da 5-2-tap på Farley Way Stadium.

- Det var en god mulighet til å gi verdifull kamptrening for visse spillere, og de var fantastiske, sier Donnelly til klubbens nettside.
- Det høres kanskje litt rart ut, siden vi lå under med to til pause, men det var så mange positive ting å se, med tanke på hvordan de tok til seg instruksjonene vi hadde gitt, og ikke minst at flere fikk kjenne på nivået. Akkurat det var veldig gledelig.

Blant spillere som Donnelly særlig pekte ut finner vi Aimee Hodgson (blir 18 i mars) som viste fine takter på midtbanen, og angriperen Georgia Walters som jobbet knallhardt. 
- Hun (Georgia) fikk ikke scoringen, men var effektiv med oppgavene vi hadde gitt henne, Maria Edwards var også god sammen med Leah Embley. 

Kampen så en stund ut til å forandre karakter, da Ladies utlignet 2-0 i andre omgang. Elise Hughes og Charlotte Newsham sto for målene, førstnevnte med sitt første mål for klubben. 
Blant annet gir Donnelly Emma Doyle mye av æren, da hun kom inn på midtbanen etter hvilen og endret kampbildet

Donnelly forklarer videre at de har jobbet med angrepsspillet i det siste, derfor var det veldig positivt med scoringene, og måten de kom på. Dessverre ble forsvaret lidende, til den milde grad at Leicester kom nådeløst tilbake med tre scoringer.
- Jeg synes ikke 5-2 gir et riktig bilde av kampen, og Leicester måtte jobbe hardt for scoringene, er Donnelly sin oppsummering. 

Det var for øvrig ikke før det 78. minuttet at 3-2 kom, men da gikk det også bare tre minutter før ledelsen igjen var doblet. Ett selvmål fra Kayleigh McDonald fire minutter på overtid fastsatte resultatet.
Leicester ligger på fjerdeplass i FA Women's Championship med 11 poeng, mens Ladies har 6 poeng etter fem spilte, noe som betyr åttende plass, med mulighet for sjetteplass hvis hengekampen vinnes.