Mulig sesongverste levert fra Rovers da jumbolaget Wycombe trakk det lengste strået

Blackburn hadde muligheten til å bygge momentum etter en god prestasjon på Carrow Road for to uker siden, men Tony Mowbrays gutter sviktet totalt borte mot Wycombe langfredag.

Skudd (på mål): 9 (2) - 11 (2)
Ballbesittelse: 30 % - 70 %
Hjørnespark: 7 - 4
Pasninger, treffsikkerhet: 54 % - 78 %

Da man trodde Blackburn kunne dra nytte av en god kamp mot Norwich, gjorde de det helt motsatte. Dagens bortelag så ut som et lag uten noen som helst form for plan, og en skulle trodd at med 70 prosent ballbesittelse mot laget med kun seks seire i ligaen skulle gjøre susen, men det var nok en gang en skuffende prestasjon.

Det var ikke langt ifra en av sesongens verste kamper levert fra Rovers denne langfredagen.

Wycombe tok sesongens syvende seier i ligaen etter en scoring av Onyedinma fra corner etter 47 minutter. Det ble kampens eneste scoring.

Hjemmelaget hadde full kontroll i førsteomgang og var nok bitre som gikk til pause med 0-0. Pausen kom egentlig godt for Rovers som fikk muligheten til å nullstille seg, men noe som ikke var tilfelle da måltavlen viste 1-0 to minutter ut i omgangen.

Blackburn tok fullstendig styring av ballen etter socirngen uten at det hjalp mye. Wycombe var like nærme 2-0 som det Rovers var 1-1.

Terningkast 1 av førsteomgang

Wycombe var mest frampå i åpningsminuttene av kampen der Rovers hadde mer enn nok med å forsvare eget mål.

Hjemmelaget fikk et par muligheter fra dødball og skapte en del uroligheter for Rovers. Heldigvis var det et påtent forsvar, men det hadde vært lite å si på om hjemmelaget hadde gått i føringen i løpet av de første 20. Bortelaget ble satt under mye press og Mowbrays mannskap slet lenge med å finne rytmen. Blackburn var ikke i nærheten av Wycombes 16-meter og bortelaget hadde null skuddforsøk i den første halvdelen av omgangen.

25 minutter ut i omgangen fikk Lewis Holtby kampens første gule for en røff takling på midten av banen, og Blackburn hang ikke med. Mowbray så virkelig ikke komfortabel ut på sidelinjen.

Blackburn kom heldigvis gradvis mer inn i kampen og skapte noe momentum. Rovers hadde et par angrep som ble avblåst for offside hvor det var tendenser og rundt halvtimen spilt kom Blackburns første skudd på mål da Rankin-Costello fyrte av fra rundt 25 meter. Keeper Stockdale hadde god kontroll på skuddforsøket. Det var ikke all verden, men Rovers var mer med i kampen, noe de absolutt ikke var tidligere i omgangen.

Blackburns første hjørnespark kom 37 minutter ut i omgangen. Harvey Elliott slo innoverskrudd fra høyresiden som traff en totalt umarkert Tom Trybull som headet skyhøyt over mål fra et par meter. Der burde Trybull absolutt ha utnyttet sjansen bedre.

Like etter fikk Rankin-Costello en trøkk etter å ha kollidert med reklameskiltene og det så ut til at det var et problem med ankelen. Mowbray ble dermed tvunget til å bytte av høyrebacken før hvilen. Inn kom Ryan Nyambe.

Det ble lagt til seks minutter på grunn av skadene til Rankin-Costello og Wycombes Dominic Gape, men ingen av lagene skapte noe særlig farligheter.

Da dommer blåste av til pause var stilligen 0-0. Det var ikke ett minutt for sent.

Andreomgang – utrolig nok ikke noe bedre

Det gikk ikke mange minuttene etter hvilen før kampens første scoring kom.

Wycombe slo en corner fra høyresiden som en umarkert Onyedinma headet i garnet bak Kaminski og dermed var det 1-0 til hjemmelaget etter 47 minutters spill.

Etter en drøy time med fotball kom Dolan og Downing på for Brereton og Holtby.

Blackburn tok tak i kampen etter scoringen og hadde ballen mye, men Wycombe ble aldri testet skikkelig. Rovers slet med å utnytte ballbesittelsen, noe som har vært en gjenganger ofte denne sesongen.

Mowbray gjorde sine siste bytter for kampen med 20 minutter igjen på klokka med Buckley og Johnson inn for Trybull og Elliott. Buckley tok rollen som spydspiss for resten av kampen. Av trioen som startet på topp for Blackburn, var Gallagher eneste mann som fikk spille samtlige 90 minutter.

Til tross for mye endringer fra Mowbray skapte Wycombe likevel den største sjansen med drøye ti minutter igjen. Douglas reddet et skuddforsøk på strek, returen ble plukket opp av Wycombe-spiller Muskwe som gikk i bakken fem-seks meter foran mål. Wycombe-spillerne ropte på straffespark, men dommer hadde god oversikt over situasjonen og lot spillet gå videre.

Johnson hadde to gode muligheter fra dødball, begge gangene fra et hodestøt, men det var akkurat litt for upresist. I likhet med Blackburns prestasjon denne ettermiddagen.

Rothwell skjærte seg fint innover fra venstre og fyrte av en god avslutning, men en strålende Stockdale i Wycombe-buret hindret utligning fra gjestene.

Utenom en god takling fra Knight på Gallagher var det lite nevneverdig som skjedde i sluttminuttene, og Blackburn gikk dermed på nok et nytt tap - tap nummer 17 i ligaen denne sesongen.

Blackburn befinner seg fremdeles på en 15.plass etter tapet med elleve poeng ned til Rotherham på 22. plass, som har tre kamper til gode. Wycombe har 30 poeng – åtte poeng til trygg plass.

Rovers har nå kun én seier på deres siste 13 kamper.

Blackburns neste kamp er hjemme mot Bournemouth 2. påskedag. Bournemouth vant 3-1 mot Middlesbrough i ettermiddag.