Mowbrays tanker om gårsdagens tap og Lewis Holtby

Publisert 07.02.2021 av Fredrik Schjesvold

Rovers hadde mulighet å gjøre det til tre strake seire med seier mot QPR lørdag, men Yoann Barbet satte en stopper for det da han scoret etter et frispark som Rovers ikke fikk klarert vekk.

Blackburn hadde gode sjanser til å ta med seg poeng fra London, men Dieng og Dickie i QPR-forsvaret var på et annet nivå i går, og de skal ha mye av æren for at Blackburn gikk målløse av banen.

– Faktumet at vi drar hjem med ingenting er veldig skuffende

Tony Mowbray startet med innlånte Harvey Elliott som falsk nier i går for å bruke farta hans mot et noe temposvakt QPR-forsvar, men det gikk ikke helt etter planen. Elliott hadde en svak kamp, og unggutten burde ha utnyttet sjansen han fikk i førsteomgangen langt bedre.

Lancashire Telegraph hadde en prat med Mowbray etter gårsdagens tap der manageren blant annet fikk spørsmål om formasjonen.

Rob Dickie slet veldig i 3-1-tapet i november mot Armstrong. Var det derfor Armstrong spilte på venstresiden i dag?

– Det kan godt hende, hva vil du jeg skal si? Du så formasjonen selv. Det er jeg som plukker ut laget, og jeg spiller på styrker mot svakheter i QPR-laget som vi har analysert, sier Mowbray til LT.

– Dickie er en veldig god fotballspiller, men han kan ikke matche Armstrong på tempo. Da setter man en spiller med fart mot en uten fart. Det er slik fotball er - du vil ikke ha din raskeste spiller opp mot deres raskeste forsvarer. Du vil ha Armstrong i duell mot deres tregeste forsvarer, og hvis vi må gjøre noen endringer for å få slike dueller, så gjør vi det, fortsetter Mowbray.

Mowbray synes taktikken fungerte bra i 1.omgang, men var skuffet over at sjansene ikke ble omgjort til scoringer. Skuffet var han også over måten Rovers tapte i går.

– Det er hardt å ta det til seg når du taper 1-0 uten en eneste redning fra keeperen din. Etter de første 20 minuttene synes jeg vi var det dominerende laget for resten av kampen, men vi må score mål når vi er det førende laget, noe som ikke skjedde i dag.

Tony Mowbray snakket også med klubbens nettside etter kampen, og han la ikke noe skjul på skuffelsen med dem heller etter det første ligatap i 2021.

– Det er ny frustrerende dag for oss. Det har vært en del slike bortekamper denne sesongen der vi har vært det beste laget, men har tatt med oss null poeng i bagasjen, sier manageren.

– Jeg kan ikke huske at QPR skapte en sjanse i kampen, så faktumet at vi drar hjem med ingenting er veldig frustrerende. Vi hadde sjanser til å vinne kampen, men av en eller annen grunn gikk de ikke i mål.

Usikkerhet rundt skadet Holtby

En annen bekymring for Mowbray er Lewis Holtby som gikk av skadet kun 14 minutter etter at han kom på banen. Mowbray sa til LT at tyskeren kan ha slått opp skaden i det samme kneet som han måtte operere forrige sesong.

– Det er kjipt for han, men vi må ha en scan før vi vet mer. Forhåpentligvis er det ikke like ille som den forrige skaden. Akkurat nå er han litt nedfor, sier Mowbray til Lancashire Telegraph.

Holtby tilbrakte tre måneder på sidelinjen forrige sesong som følge av kneskaden.