Mowbray under press: – Vi har hatt for mange 1-0-tap denne sesongen

Publisert 03.04.2021 av Fredrik Schjesvold

Blackburn har nå kun én seier på de siste 13 kampene i ligaen. Flere supportere har mistet tilliten til manager Tony Mowbray.

Tapet mot Wycombe langfredag var en forestilling som har gjentatt seg altfor ofte denne sesongen. Rovers greide ikke bryte ned jumbolaget til tross for 70 prosent ballbesittelse, og tapet i går sørget for at det var Blackburns hele tiende 1-0-tap for sesongen.

Blackburn har tapt 1-0 mot følgende lag i sesongen 2020/21:

Newcastle, Nottingham Forest (x2), Bristol City, Stoke, Doncaster, QPR, Reading, Brentford og Wycombe.

I de kampene har Blackburn hatt mest ball i samtlige kamper og det har kun vært to kamper hvor Rovers har hatt under 60 prosent ballbesittelse. Under er hvor mye ballbesittelse Mowbrays mannskap har hatt i 1-0-tapene:

65, 61, 60, 69, 68, 53, 63, 68, 59 og 70 %.

Blackburn har for god ideologi og spillertropp til å ligge som nummer 15 på tabellen så sent i sesongen, men effektiviteten sørger for at tabellposisjonen er som den er. Det virker som det stopper opp for løsninger og ideer hver gang Rovers er utenfor motstanderens 16-meter. Det har medført til at mange av skuddforsøkene til Rovers er utenfor mål, eksempelvis i går mot Wycombe der Blackburn hadde 11 skudd, men bare to av skuddene var på mål.

– Matchen som denne har vi sett for ofte denne sesongen, sa Mowbray til iFollow Rovers.

Vi hadde mye ball, men vi manglet kvaliteten i den siste tredjedelen til å utgjøre noen forskjell.

Mowbray: Skylder på vanskelig sesong

– Vi har hatt for mange 1-0-tap denne sesongen. Disse resultatene må vi snu til 1-0-seire og da er vi langt oppe på tabellen, sa Mowbray til Lancashire Telegraph etter kampen.

– Vi må bare godta resultatene, jeg skal ikke legge skjul på formen vår. Det har jeg sagt til gutta.

Mowbray forteller at en del av skylden bak den forferdelige formen ligger i at det er en vanskelig og uvanlig sesong. Han sier at han er klar over at det er likt for alle lagene, men kanskje ekstra tungt for lag som spiller med høy intensitet - som Rovers.

Han sammenligner situasjonen troppen hans er i, med Premier League-laget Southampton.

– En del skader kan også være en grunn til vår svake form. Vi har falt ned i samme kategori som Southampton. De har falt mye på tabellen i likhet med oss og det blir en ekstra påkjenning å spille kamper med høy intensitet.

Misnøye blant supportere

Dersom du tar en titt innom kommentarfeltet på artikkelen til Lancashire Telegraph, ser du at det ikke er mye positivitet rettet mot Tony Mowbray. Store deler ønsker at Mowbray skal gå av og flere synes resultatene de siste månedene har vært uakseptable. 

Her er noen av kommentarene med flest tomler opp:Flere av kommentarene handler også mye om det samme.

Tony Mowbray snakket ikke om hans fremtid etter gårsdagens kamp. Det er ikke mange managere i dagens fotball som får beholde jobben på det nivået med en slik rekke. Hva enn supportere mener om Mowbray, så er det vanskelig å legge skjul på at det brenner under føttene til manageren om dagen.

Mowbray & Co må nullstille seg raskt. Bournemouth venter nemlig på motsatt banehalvdel 2. påskedag på Ewood.

 

Tallene i artikkelen er hentet fra SofaScore.