Mowbray stresser ikke med Brereton Diaz

Publisert 11/18/2021 av Øystein Thorsen

Men kan Blackburn klare å beholde stjerneskuddet?

BRSCN delte tidligere i dag, via Facebook-siden, en kort-dokumentar om Brereton Diaz utrolige utvikling i løpet av det siste halvåret, som begynte med at han - til alles store overraskelse - plutselig sto som en kandidat for det chilenske landslaget.
I filmen hevdes det at det hele begynte med at en helt vanlig Football Manager-spiller fant ut at Brereton Diaz er halvt chilensk, delte informasjonen på sosiale medier, noe som ga ringer på vannet blant Chile-supporterne og fikk angriperen til å dukke opp på radaren til landslaget.

Kort etter spilte Brereton Diaz Copa America, og utviklingen har vært enorm siden da. For spilleren har brukt tid på å finne seg til rette i Blackburn. Kanskje den store prislappen han ankom med tynget ham, og supporterne har ikke vist så mye support. 
Det har snarere vanket rein utskjelling av unggutten, han har blitt buet på og kalt for bomkjøp.
Men etter å ha blitt tatt inn i varmen av spillere som Arturo Vidal og Alexis Sanches, samtidig som han har spilt på øverste hylle - og scort mål - i Copa America og VM-kvalik har unge Ben blitt moden og viser en helt annen selvtillit.

Selv peker spilleren på Armstrong, en sammenligning som er relevant på mere enn en måte.
- Arma var utrolig forrige sesong og scorte en haug med mål, sier Brereton Diaz til Lancashire Telegraph og forklarer det med at Armstrong i fjor nøt av sterk selvtillit og vilje.
- Jeg har scort noen mål denne sesongen og føler med trygg. Det er bare å fortsette og jobbe hardt.
Ser vi bare på forrige kamp er det åpenbart hvilken rolle Brereton Diaz spiller i laget. Han fyller skoene til Armstrong uten problemer med sitt naturlige vinnerinstinkt og antall mål. Slik han fremstår nå viser han lederegenskaper, og med denne takten kan han til og med notere flere nettkjenninger enn Arma, når sesongen skal oppsummeres. 
Dessverre er det en annen likhet: kontrakten holder på å løpe ut.

- Jeg tenker ikke på å selge spillere, sier Mowbray når lokalavisa spør om Brereton Diaz kan være på vei ut allerede i januar. 
- Vi er ikke i markedet for å selge ham, vi vil at han skal bli i klubben, forsikrer sjefen. 
- Han hjelper oss med å true toppen av tabellen og han scorer mål, men han er fortsatt veldig ung, legger Mowbray til. 
Om vi skal tolke sjefen dithen at Brereton Diaz unge alder taler for at han blir værende i klubben er opp til hver enkelt å tolke. 

Spilleren selv legger ikke skjul på at han har lært veldig mye av å spille for Chile. Han føler han har fått et bedre fotballhode, han har fått prøve seg på en helt annen type av fotball og ikke minst fått lære av spillere med trofévinnende karrierer.
Mange spillere har godt av bruke sine yngre år i mindre klubber der de kan utvikle seg, men har Brereton Diaz allerede utviklet seg så mye at han kan ta steget til en klubb på høyere nivå? 

Mange mener nok det, dermed skal det nok dessverre mye til for å kunne forlenge kontrakten med ham. Selv om Brereton Diaz kunne tenke seg å forlenge kontrakten har han en markedsverdi og forventer lønn i stil med denne. Akkurat nå er det lite som tyder på at Blackburn klarer slike lønnsutgifter. 
Det er allikevel veldig gøy å ha en slik spiller i laget - så lenge det varer - og hvem vet, kanskje han og resten av gjengen kan få til et mirakel via playoff? Et opprykk hadde hjulpet godt i forhold til å beholde ham, Lenihan, Nyambe og Rothwell.

Dokumentaren om Brereton Diaz kan du se her.