Mowbray skryter av spillerne

Publisert 21.06.2020 av Øystein Thorsen

Vi ser på reaksjoner etter gårdagens seier.

Det ble et gledelig gjensyn med Blackburn og Championship-fotball da Blackburn vant en meget viktig kamp mot tabellnabo Bristol City.
3-1 er overbevisende og noe å bygge videre på.

- Jeg er henrykt over spillerne. De har vært isolerte, men kommer tilbake, jobber hardt og ser veldig friske ut, var Mowbrays ord i følge klubbens nettside.
Videre sa sjefen at det var frustrerende at gjestene scorte på sitt først besøk i boksen, for Blackburn hadde mer eller mindre kontrollert oppgjøret frem til da.
- De (Bristol City) latet til å ha lagt opp til å spille intensivt, og de fikk noen gule kort for det, men spillerne våre lot seg ikke overrumple og til slutt ble det en ganske behagelig seier.

Bristol-sjef Lee Johnson syntes derimot ikke det var intensivt nok.
- Vi hadde forberedt oss på alle måter, men når det gjaldt hadde ikke spillerne den viljen som kreves.
Johnson mener at nå må de regruppere og prøve igjen.
- Vi hadde muligheten i går, men klarte ikke å gripe den.

Lancashire Telegraph løfter fram flere punkter av interesse. Først og fremst den nye formasjonen - en 4-3-3 der Holtby opererte som en såkalt False No. 9. På midten fikk Travis og Evans gjøre grovjobben, mens Downing fikk operere sentralt som den mere skapende kraften. En god oppskrift kan man si, da Mowbray for øyeblikket har mange spisser, men få åpenbare alternativer på vingene.
Om ikke annet taler resultatet i favør av dette opplegget. 

Som en mere kuriøs observasjon fra Lancashire Telegraph påpeker journalist Rich Sharpe at hjemmefordelen kan ha blitt visket ut - slik man har spekulert i. Vil det påvirke at besøkende lag ikke behøver å forholde seg til trykket fra hjemmefansen? Kanskje, for fem av elleve kamper lørdag førte til borteseiere. 
Faktisk var det kun Blackburn som klarte å vinne på eget gress.

Videre peker Sharpe på tabellsituasjonen, som BRSCN også nevnte i går. Det er kun ett poeng opp til playoff, men det er klart, mye fotball skal spilles før vi har et klart tabellresultat. 
Allikevel er vi glade for at Preston og Nottingham avga poeng. 
Når Brentford i tillegg slo Fulham - som ligger på tredje plass - er det kun åtte poeng opp dit. Vi sier ikke at tredje plass er nødvendig, men det har blitt trangere om plassen for de som kjemper om 3-6. plass.
I de avsluttende rundene møter Blackburn flere tabellnaboer, i form av Millwall og Cardiff, så vi runder av en god helg med å minne om at gutta i stor grad har mulighet til å påvirke sin egen skjebne.