Mowbray ser lyst på serieavslutningen


Publisert 02.03.2020 av Øystein Thorsen
Det er nå bare ti kamper igjen, før sesongen skal oppsummeres.

Det har blitt tre strake uavgjort på de tre siste, men selv om vi hadde foretrukket bedre uttelling er vi ikke ute av kampen om playoff. Vi har hatt flaks med utfallet i andre kamper, og det er faktisk bare tre poeng opp til Preston på sjette plass.
Med tanke på at det fortsatt er mulig å innkassere 30 poeng fram til sesongavslutningen sier det seg selv at her er det muligheter.

- Vi har ti store oppgjør å se fram til, sier Mowbray til Lancashire Telegraph. 
Og slik laget har prestert den siste tiden, selv om man har slitt med mange skader, er det lov til å være optimistiske.
- Jeg sier til gutta, la oss se framover - borteformen vår er til og med bedre enn hvor mange poeng vi har sanket hjemme den siste tiden - så vi har egentlig ingenting å frykte.

Sjefen har også notert at tabellnaboene har hatt problemer med flyten i det siste, så framover handler det om hvem som er mest skjerpet i de ti siste rundene. Fortsetter motstanderne våre å stokke kortene, samtidig som vi klarer å avgjøre kamper, kommer vi til å avansere på tabellen. Eller tvert om da. Gutta må virkelig fortsette å levere, og helst levere enda litt bedre slik at uavgjort forandres til full pott. 
Her er en oversikt over hvilke lag, med aktuell tabellposisjon innom parentes, som vi møter fram til siste runde:

Mars
Derby County (13) - Blackburn Rovers
Blackburn Rovers - Bristol City (7)
Wigan Athletic (19) - Blackburn Rovers
Barnsley (23) - Blackburn Rovers

April
Blackburn Rovers - Leeds United (2)
Cardiff City (11) - Blackburn Rovers
Blackburn Rovers - West Bromwich Albion (1)
Millwall (10) - Blackburn Rovers
Blackburn Rovers - Reading (16)

Mai
Luton Town (24) - Blackburn Rovers

Som vi kan se er det virkelig blanda drops. Her møter vi alt fra sisteplass til serieleder og det meste annet der i mellom. Nestneste runde er kanskje den mest avgjørende, i alle fall på kort sikt, da vi får en såkalt sekspoengskamp hjemme mot Bristol City. 
For tabellsituasjonen slik den ser ut nå er det veldig viktig å gi Bristol et skudd for baugen, samtidig som vi i beste fall klatrer forbi dem. 

Vi skal ikke forsøke oss på en inngående analyse, eller tips om hvor mange av de 30 poengene vi sitter igjen med ved serieslutt. Derimot kan vi hevde at mye avgjøres i mars. Delvis har vi den tidligere nevnte Bristol-kampen, samtidig som den øvrige motstanden gir håp om poeng. 
Uansett hvordan det går er det gledelig at spenningen knyttet til seriespillet lever i beste velgående.  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: