Mowbray om skadesituasjonen

Publisert 10/4/2021 av Øystein Thorsen

Han er glad for landslagspause kan vi avsløre.

Av de som kan gå i to sko er det kun Brereton Diaz og Leighton Clarkson som ikke er tilgjengelig for trening i løpet av landslagspausen. Lenihan hadde vært en kandidat for flagg på brystet, eller på benken, og Nyambe er bankers hos Namibia.
Lyske på Lenihan og hjernerystelse på Nyambe holder dem hjemme, men Nowbray regner med å ha de i startoppstillingen mot Coventry 16. oktober.

I løpet av kommende to-ukersperiode er det lagt opp til å teste Jan Paul van Hecke og Scott Wharton i treningskamper. Dermed håper vi på flere gode kandidater i forsvar snart, noe som er høyst nødvendig da få har gjort mye i det siste, og når de få ikke har kunnet spille har vi også blitt straffet for det.
- Vi ser at når vi mister nøkkelspillere så går resultatene fra positive, med kamper der vi ser vanskelige ut å bryte ned, til to strake tap, sier Mowbray til Lancashire Telegraph.

Sjefen synes det er frustrerende at pila nå har snudd, for han mener at den defensive stabiliteten har vært god, men når han har vært tvunget til å gjøre to justeringer så blir ikke den bakre fireren like trygg. 
Samtidig var han tydelig på at innsatsen mot Blackpool ikke kunne forsvares, særlig da med tanke på første omgang.
- Det er de samme spillerne som sto mot Millwall og Forest og viste en kjempevilje, minnet Mowbray om da han snakket med RoversTV etter kampen, samtidig som han la til at det er litt typisk for unge spillere at det svinger.

Det vi får håpe nå er at Wharton kan komme tilbake slik vi så ham på senhøsten for et år siden, og at det bor noe i van Hecke. På den måten kan Mowbray rotere for å spare beina til folk, og også gjøre troverdige justeringer ved behov. Nå er vel de to nevnte i hovedsak midtstoppere, men nykommer Tayo Edun ser meget lovende ut, noe som gir oss tro på at det finnes ytterligere alternativ.
Det er dermed bare høyrebacken som er et stort usikkerhetsmoment, for det er høyst uklart når JRC er tilbake, og da er det kun Nyambe som er et åpenbart valg.

Lengre framme på banen har det også dukket opp uværsskyer, spesielt med tanke på Gallagher. Han - og lysken - har i følge lokalavisa blitt pleiet etter alle kunstens regler i flere kamper.
Så røyk hamstringen nå sist. 
- Sam Gallagher har vi vært urolige for en stund nå, men han har stilt opp for laget og jobbet hardt, sier sjefen.
Resultatet ble da en hamstring-skade i tillegg til lyskeproblematikken, noe som dessverre ikke er overraskende da den gode Sam jo har vært utsatt for skader i foregående sesonger.

Gallagher skal scannes før man kan si sikkert hvor lenge han blir ute, men hamstring pleier å ta noen uker. Dermed blir det et stort spørsmål hvem som skal score mot høytflyvende Coventry. The Sky Blues ligger på tredjeplass med like mange poeng som nummer to, og nyter av en knallstart på sesongen. 
Som BRSCN rapporterte om tidligere er også Brereton Diaz ute mot Coventry så det er få åpenbare valg på topp til akkurat den kampen.