Mowbray om ny klubb

Publisert 5/10/2022 av Øystein Thorsen

Samtidig har klubben ennå ikke uttalt seg om hans annonserte avgang.

Med Mowbray snart ledig på markedet har ryktene naturligvis begynt å svirre. Lancs Live skriver i dag at sjefen allerede har blitt koblet til Hibernian i Skottland, og Hartlepool. 
Men ingen av disse er noe for Mowbray.
- Jeg skulle si at skotsk fotball ikke er aktuelt, jeg har allerede jobbet på høyeste nivå der, sier Mowbray og sikter til Celtic - noe som kanskje kan høres ut som en dårlig kamuflert diss av Hibernian.
Hartlepool er på nedre halvdel av League Two, så det er også mindre lokkende.

- Jeg kan tenke meg en ambisiøs klubb med siktet innstilt på Premier League. Utfordringen å komme seg ut av denne utrolig krevende divisjonen (Championship med andre ord) hadde vært ideelt for meg.
Vi har vel trodd at Blackburn er en slik ambisiøs klubb, men vi kan ikke være helt sikre. 
Nå venter Mowbray på telefonmøte med Venkys, noe som visstnok skal skje i løpet av uken, mens Lancs Live legger til at sjansen er liten for at Mowbray forlenger oppholdet på Ewood.

Hva gjelder ambisjonsnivå så har Mowbray etterlyst større investeringer i laget. Modellen i hans tid har vært å spore opp billige talenter, og utvikle dem. 
- Vi kjøpte en 18 år gammel Ben Brereton og vi hentet Adam Armstrong som ble solgt for 15-20 millioner, minner Mowbray om og legger til at det finnes andre spillere i troppen som stadig øker i verdi. For eksempel John Buckley - i hvert fall hvis han fortsetter som mot Birmingham.
Venkys har vært nødt til å holde hardt i pengesekken, under og etter pandemien, men denne sommeren mener sjefen at det må investeres igjen. Kan det tenkes at han blir værende hvis eierne lover ham et konkurransedyktig budsjett? 
Lønnsbudsjettet skal være noe av grunnen til at man ikke har klart å forlenge med spillere som Lenihan, Nyambe og Rothwell, og klarer man ikke det er det et problem.

- Jeg skal ikke legge meg i klubbens prosess, men de må skaffe en manager som har en plan. 
Mowbray har ikke dårlig selvtillit, så det er lett å tenke seg at beskrivelsen av manager-type er et hint om at han er en mann med planer. 
- De har ikke spurt meg om min mening om hvem som bør ta over, så det har jeg ikke sagt noe om. Men det finnes mange slags typer av managere, noen er ekte trenere, andre er bøller, sier han til Lancashire Telegraph
- Jeg bare håper de finner rett person, for jeg bryr meg om disse spillerne.
Akkurat det siste er noe Mowbray har sagt mye denne sesongen. Han er glad i spillerne, og han later til å være veldig god på den menneskelige delen av sjefsjobben, og uansett hvem som blir hentet inn vil det ta tid å bygge opp et slikt forhold igjen mellom tropp og sjef.

Etter Birmingham-kampen uttalte Mowbray at han holdt på å forfatte en mail til Venkys der han ville takke for de fem årene, og også dele med seg av tanker om klubbens vei videre. Nå ser det ut som at det blir en telefon i stedet, og vi må si vi ser frem til å ta del av informasjon om dette.
At klubben ennå ikke har adressert Mowbrays mange uttalelser i det siste er oppsiktsvekkende, og alle som bryr seg om Blackburn ønsker naturligvis å få vite mere. 

Kanskje ligger noe i kortene, eller så har vi gått tilbake til tiden der kommunikasjonskrana fra Ewood var både stengt og plugget igjen.