Mowbray om kampen og kontrakter


Publisert 19.07.2020 av Øystein Thorsen
Det var mye positivt i gårsdagens målfest.
Det ble en svært underholdende affære da sesongens siste hjemmekamp ble unnagjort. Syv mål og syv forskjellige målscorere, der nesten alt som traff mål gikk inn. For å ta det negative først:
- Målene vi slapp inn ga meg mageverk, sånn kan vi ikke holde på hvis vi skal kjempe om de øverste plassene, sa Mowbray i følge klubbens nettside.

Triveligere er det da å fokusere på det offensive.
- Det så ut som en sånn dag der vi kunne scort tre, fire, fem eller seks - før de ut av ingenting fikk 2-1, mente sjefen, som tror at frisparkmålet deres ga gjestene tro på at kampen ikke var over. 
Selv om Mowbray var glad for at angrepet satt så bra, kunne han ikke se bort fra faktumet at Blackburn kan dominere kamper, skape masse sjanser, men allikevel måtte slite seg til en knapp seier.

- Jeg er veldig glad på vegne av angriperne våre. Jeg har klaget mye på Joe (Rothwell) for at han ikke scorer så mye, så det er skikkelig positivt for ham - og oss - at det ble uttelling denne gangen.
Lancs Live refererer sjefen der han utvikler tankene om Gallagher og Chapman:
- Harry Chapman må være drittlei av hvor mye jeg skriker på ham, så jeg er glad for at han kom på og leverte en så flott assist. Og jeg er veldig glad på Sam (Gallagher) sine vegne også.

Gallagher har hatt noe uforløst over seg nær sagt hele sesongen.
- Det har ikke vært den mest produktive perioden for ham, sa Mowbray diplomatisk. 
- Det har vært en utfordring for Sam, forklarte Mowbray videre og antydet at spissen ikke har fått alt på plass ennå i Blackburn, i forhold til å etablere seg med bostad og andre ting som gjør at man kommer på plass. 
- Han trener hardt og jobber godt, men han må bli bedre på å finne posisjoner, slik som han klarte i dag.

Om gårsdagens tropp var det mest oppsiktsvekkende at Graham ikke var med. Fraværet til Adarabioyo, og til viss del Samuel, ble også notert av Lancashire Telegraph og Mowbray antydet at de to sistnevnte har spilt sine siste kamper for Blackburn. Samuels kontrakt ser dermed ikke ut til å bli forlenget.
Grahams fravær representerte avslutningen av en 108 kamper lang rekke. Ikke siden mars 2018 har Graham blitt utelatt fra en kamptropp.

- Jeg tror nok at Danny Graham kommer til å spille en rolle i kampen mot Luton, enten fra start eller som innbytter, sa sjefen til lokalavisa i går. 
Om det blir veteranens avskjed med klubben er derimot usikkert.
Blant andre med utgående kontrakter forventer vi altså at Samuel ikke blir med videre, og etter alt å dømme forsvinner Smallwood og Hart. De to sistnevnte har ikke spilt en kamp hele sesongen, i stedet er det Rankin-Costello som har tatt plass på venstreback, og da ser sjansene til Hart håpløst små ut.

Downing var med i troppen mot Reading, slik han har vært i hver eneste tropp denne sesongen, men han fikk ikke spille. Sjansene for at han blir med videre er allikevel til stede. Til tross for sin alder han engelskmannen levert en god sesong, men alderen ekskluderte ham fra oppgjøret.
- Jeg synes det er en god anledning til å la yngre spillere få prøve seg nå, forklarte Mowbray, samtidig som han sa at en avgjørelse om hvilke som blir med videre ikke tas før Luton-kampen er unnagjort onsdag.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: