Mowbray om Watford-kampen

Publisert 23.02.2021 av Øystein Thorsen

Sjefen oppdaterer om morgendagens tropp.

Lancashire Telegraph rapporterer i ettermiddag om troppen som vi håper skal matche Watford. Skulle det derimot ikke holde hele veien er det allikevel en sjanse for at noen unggutter får seg litt erfaring fra et nivå høyere enn de vanligvis befinner seg på.
Vi sikter da til at U23-spillerne Dan Pike og Connor McBride har fått klarsignal.

Et av fotballens mantra er at "det å vinne er en vane". Hvis det er en sannhet i dette kan det ikke skade med noen U23-spillere. Erfaringen fra Championship mangler, men U23 har som kjent meget gode resultater, så kanskje A-gutta blir smittet av vinnervanen. Dan Pike har vært med i troppen før, men verken han eller McBride har debutert ennå.
I Gallaghers skadefravær skader det heller ikke å få inn en spiller i form av McBride, som står med ti nettkjenninger på 13 kamper denne sesongen. Kanskje Mowbray har en joker i den unge skotten. 

Utover nevnte Gally som er bekreftet sykemeldt de neste ukene bekreftes det i ettermiddag at Lenihan ikke er med, og Nyambe vurderes før kampstart. Joe Rankin-Costello, Lewis Holtby og Bradley Johnson er heller ikke helt klare.
- De er nærmere comeback denne uken sammenlignet med forrige uke, men de er ikke helt klare, kunne Mowbray avsløre. 
- Dermed har vi kalt inn Dan Pike og Connor McBride, men jeg tror ikke flere blir tatt ut.

Så det blir - som antydet i previewet tidligere - kamp nummer to på rad med midtstoppere som nylig har fått stemmerett. Det er bare å håpe at talent trumfer rutine, da Mowbray ikke vet når Lenihan er klar til kamp igjen.
- Han (Lenihan) har sagt til meg at han fortsatt er ganske øm, og da jeg snakket med ham var det aldri tema om hvor vidt han var spillbar. Så vi kjører på med det vi har tilgjengelig
Om Gallagher sa Mowbray at lunga ikke var punktert, men det betyr ikke at skaden ikke er alvorlig og sjefen tror ikke på et snarlig gjensyn med targetmannen. 

Tilbake til Nyambe så sier Mowbray at han ikke vet om Ryan kan spille. 
- Hamstringproblemene til Ryan kommer og går, av og til får han en strekk, andre ganger er det bare overbelastning. Han har tatt det rolig siden helgen, så vi må bare ta en avgjørelse.
- Jeg prøver alltid å ta vare på spillerne som er skadet, men hvis de ikke kan hjelpe laget må jeg fokusere på de som kan. Det er slik jeg bruker å operere, sier sjefen og forsikrer med det at han er fullt konsentrert på Watford-kampen.