Mowbray letter på sløret

Publisert 8/16/2019 av Øystein Thorsen

Manageren svarer nå på kritiske innspill.

Etter sin ankomst kan man si at Mowbray har gjort underverker med klubben og laget. Det var en disorientert gruppe han tok over etter Coyles elendige innsats, og ikke minst en klubb som fortsatt hadde problemer etter år med Venkys vanstyre. Mowbray endret spillergruppas mentalitet, fikset direkte opprykk fra League One, og lot nær sagt samme spillergruppe få prøve seg på Championship.
Og det med hell.

Det var ingen lett oppgave, verken å rydde opp i klubben eller å klare Championship såpass bra - uten særlige forsterkninger. Men Mowbray fikk det til.
I løpet av slutten av sesongen og sommeren har det derimot dukket opp flere og flere kritiske røster.
Dels har det blitt stilt spørsmålstegn med hvordan laget kunne få en slik enorm nedtur på formkurven etter en råsterk januar måned. Deretter har flere og flere kritisert avgjørelser i sommerens transfervindu.

Salget av Raya gjorde folk urolige, og frustrasjonen toppet seg da det oppsto rykter om at Mulgrew forlot klubben etter bråk med Mowbray. I dagens Lancashire Telegraph avviser Mowbray at de to falt ut.
- Vi falt ikke ut, vi tok avskjed med et håndtrykk - som venner. Han forsto at avgjørelsen hadde sportslig grunn, ikke personlig, sier Mowbray.
Mowbray mener at forandringene han har gjort nylig var nødvendige, fordi klubben ikke får bli stående stille.

- Jeg har valgt å gjøre forandringer fordi jeg mener det er til klubbens beste. Da kan jeg ikke ta hensyn til individer. Det har i de siste to årene blitt knyttet tette bånd i denne gruppa, men spillere blir eldre, lag utvikles og ikke minst fotballen utvikler seg veldig raskt. Hvis du blir stående stille går du antageligvis egentlig bakover, forklarer Mowbray.
Mange har klødd seg i hodet over hvordan Mowbray kunne tillate at forsvaret ble svekket av Mulgrews exit, men spørsmålet er om skotten lenger hadde nok å bidra med i det defensive. Statistikken antyder faktisk at han langt i fra var den sterkeste brikken i backrekka - dermed lot Mowbray ham gå til Wigan.

Mowbrays analyse av gruppa og Championship har gjort at han nå vil endre spillestil. Dette har blant annet ført til at en trofast tjener som Smallwood ikke har startet en kamp ennå. 
- Det er alltid noen som kommer til å lide i fotballen. Men hvis noen ikke får spille er det rett og slett fordi jeg mener vi har signert en bedre spiller, eller at spilleren ikke passer i systemet vi bruker, sier Mowbray videre. Det er tøft, men spillerne forstår dette, de vet at min jobb er å være manager, og at mitt fokus er å forsøke og få klubben tilbake til Premier League. 

Premier League ser derimot ut til å ligge langt, langt borte etter at laget ennå ikke har fått poeng denne sesongen. 
- Min oppgave er å få klubben til å utvikle seg, men etter to kamper ser det ikke ut til å være særlig mye utvikling, innrømmer sjefen. Men jeg er trygg på at vi kommer til å vinne kamper jevnt og trutt, og at vi finner en måte å spille på som passer denne gruppa
For det har jo kommet inn nye spillere, og med nye ferdigheter på plass kreves det et system som kan dra nytte av disse.

Avslutningsvis fastholder Mowbray at spillerne er informert, og at de forstår sjefens valg og prioriteringer. 
- Jeg hadde et møte med spillerne etter sesongen og forklarte at vi skulle jobbe annerledes, for jeg tror at hvis vi hadde fortsatt i samme sporet så hadde vi havnet på en lignende plass på tabellen. Spillerne har fått muligheten til å velge om de vil bli eller ikke, og så lenge spillerne har fått tydelig beskjed om hva som gjelder har jeg ikke dårlig samvittighet når jeg velger hvem som skal starte kamper.
Siden det har vært noen rykter om uro i garderoben er Mowbrays uttalelser betryggende, og forhåpentligvis ser vi resultater allerede mot Middlesbrough når kampen sparkes i gang på Ewood i morgen.