Mowbray jubilerer


Publisert 19.02.2020 av Erlend Pettersen
På lørdag er det smått utrolig tre år siden Tony Mowbray ble ansatt som Blackburn-manager etter at Owen Coyle fikk fyken.

På lørdag feirer Tony Mowbray hele tre år i jobben som Blackburn-manager og det er ikke rett lite hva han har gjort med klubben siden hans inntreden en februar dag i 2017.

Som alle vet tok Mowbray over jobben etter katastrofen Owen Coyle. Rovers lå under streken og motivasjonen til både spillere, fans og klubb var på et lavmål. Mowbray jobbet sakte, men sikkert opp humøret til alle i og rundt klubben, men som alle vet så rykket klubben ned til League One med fattige to mål på Nottingham. Mowbray tok nedrykket med fatning, mens fansen hadde trykt han til sine bryst. Det paradoksale er at vi aldri har rykket ned om Mowbray hadde blitt ansatt en til to uker tidligere.

Mowbray ble som sagt med oss ned og førte klubben rett opp igjen, noe som ikke er enkelt. Det er Leeds, Sheffield United og Sunderland gode eksempler på. Selv om man spilte i League One så ble det en meget artig sesong.

Fjorårets Championship sesongen endte i et vakuum etter en svak senvinter, men Mowbray har bygget klubb videre både på og utenfor banen. Det har vært en del humper på veien også med Mowbray, men han hatt en plan og bygger klubben sten på sten. Det er ikke gjort i en vei, men vi er kommet et godt stykke på vei når man nå ser hvor man ligger og i tillegg ser på hvor mange nøkkelpersoner som er ute med skader. 

Selv om man ikke skulle klare det denne sesongen, så kan man se veldig lyst på kommende sesong. Vi har hentet unge spillere samtidig som vi har unge lovende talenter som har kommet opp fra egne rekker. De blir bare bedre og bedre, og når Mowbray har fått signert flere speidere i og utenfor England så kan man håpe på noe friske signeringer til sommeren. Man må ikke glemme at klubben var mer et sirkus enn et fotballklubb for bare noen år siden. Selv om man skulle selge en stjerne til sommeren så kan man reinvestere de pengene man får. Her kan man se til Brentford som selger og kjøper spillere uten å bli svekket over tid. 

Så kan man alltids stille spørsmålstegn på noen av de dyre kjøpene, men de er fortsatt unge og de kan utvikle seg til å bli solide forsterkninger. Så man må ha enda litt is i magen før man kan konkludere.

Fansen som Lancashire Telegraph har intervjuet er evig takknemlig for den jobben Mowbray har gjort og gjør før klubben.

Vi i BRSCN stiller oss bak hyllesten!

  
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: