Mowbray har bedt Venkys om hjelp

Publisert 03.01.2021 av Øystein Thorsen

Forsvaret må forsterkes og overgangsvinduet er åpent.

Tidlig i desember sa Mowbray at han ikke forestilte seg aktivitet i januarvinduet, men det var før Wharton gikk på en ti måneders akillesskade og Williams ble alvorlig skadet. Sistnevnte får muligens en håndfull kamper helt på tampen, og nå er det bekreftet at Ayala er ute i en måned.
- Vi kommer til å prøve oss på markedet. Jeg har snakket med eierne, og jeg tror de kommer til å hjelpe oss, sier Mowbray til Lancashire Telegraph.
Alternativet er å fortsette med Johnson som midtstopper, eller håpe at for eksempel Hayden Carter får en bratt og fremgangsrik lærekurve.

Det skrives videre at et par Premier League-klubber har blitt kontaktet allerede. En produktiv kontakt kan da være Manchester City. Siden låneoppholdet til Tosin Adarabioyo gikk så bra mener man at et godt forhold til Joleon Lescott, som er en av City sine Loan Managers, kan bidra til en ny fruktbar avtale. Det kan i så fall resultere i et lån av 18 år gamle Taylor Harwood-Bellis, en lovende kar som folket på Ewood har bitt seg merke i.
Lancs Live hevder også at det har blitt rettet en henvendelse til en gammel kjenning i form av Cedric Kipre - en spiller som virkelig sliter med spilletid i West Brom, selv etter at Big Sam tok over.

Lancashire Telegraph nevner andre navn som Evertons Jarrad Branthwaite. Også han er 18 år gammel, men han har også vært på benken i de tre siste kampene, så det er mulig at Ancelotti ønsker å beholde ham.
- Det er ikke lett å få låne akkurat nå, for klubbene vet at de kan rammes av covid, og da ønsker man å ha backup, forklarer Mowbray.
Samtidig er sjefen tydelig på at de ønsker å få inn minst en, og gjerne to forsvarere.

Og da snakker vi ikke bare midtstopper. Høyrebacken er som kjent også svært utsatt for øyeblikket, da Nyambe var den siste av tre åpenbare valg som måtte kaste inn håndkleet. 
Lancashire Telegraph skriver for øvrig at i tillegg til skaden er Nyambe en av to Blackburn-spillere som for øyeblikket er i hjemmekarantene.
Men tilbake til høyrebacken skriver Lancs Live at muligheten for å hente noen på korttidskontrakt har vært diskutert. Lyspunktet er at Bennett ikke er langt unna troppen, så det bør gjøre situasjonen bedre i så fall.
I tillegg gjorde Douglas en god figur i sin nye posisjon, så det er mulig at Mowbray ikke stresser med akkurat det området, men håper at de kan holde ut til JRC returnerer i februar.

På tampen nevner også Lancashire Telegraph Liverpools 19 år gamle midtstopper Sepp van den Berg. Blant annet scorte han mot U23 forrige måned, men det er uklart hvor vidt han er tilgjengelig for utlån eller ikke. Liverpool har også mye skader i forsvaret, men van den Berg har ennå ikke vært med i en Premier League-tropp.
I likhet med godt forhold til Man City har Liverpool notert hvordan Harvey Elliott har blomstret i Blackburn, så det er ikke umulig at de lar en unggutt til få forsøke seg.

Januarvinduet er normalt sett vanskelig å navigere, og ofte kan avgjørelser tas på vinduets siste dag - noe som jo er en stor ulempe for lånende klubb. Det viktigste er at minst en god mann kommer inn, for det er ikke langt opp til playoff og et stabilt forsvar utgjør selve forskjellen på en god eller dårlig sesong.
Fordelen nå er at neste seriekamp ligger så mye som to uker fram i tid, så med litt flaks er en eller to nye på plass til den tid.