Mowbray hadde gjerne fortsatt

Publisert 5/9/2022 av Øystein Thorsen

Sjefen kommer med flere uttalelser rundt Blackburn-jobben.

Klubben havner i et dårlig lys når Mowbray lufter stadig flere tanker og opplysninger om sin kontraktssituasjon.
Tydeligvis har ledelsen og eierne tenkt at de ville se an tabellen ved sesongslutt og vurdert kontraktsamtaler med Mowbray da.
Hovedpersonen mener at slik kan man ikke oppføre seg, og han kan ha et poeng.

Lancashire Telegraph skriver at Mowbray svarte "uten tvil, absolutt" når han ble spurt om han hadde takket ja til forlengelse av avtalen.
- Jeg føler at klubben er i vekst, den går i rett retning med en rekke unge spillere. Men sånn jeg fungerer er at når det ikke kom et kontraktforslag rundt juletider og i overgangsvinduet, så syntes jeg at det var rart, avslører Mowbray. 
Dermed begynte sjefen og gruble, og snart kom han fram til et svar.

- Det jeg har lurt på er at hvis vi ikke kommer til playoff, betyr det at jeg er en dårlig manager, og derfor får jeg ikke ny kontrakt, men hvis vi kom til playoff, hadde jeg fått kontrakt da? 
Mangel på informasjon fra klubben gjorde at Mowbray ikke kunne vite om klubben ville beholde ham, selv ved et eventuelt opprykk.
- Det er ikke sånn man styrer en klubb. Faktumet at ingenting ble sagt eller gjort i forhold til min situasjon gjorde det veldig tydelig for meg at det var best at jeg drar videre.

Det er vanskelig å se dette på en annen måte enn at klubben har havnet i forlegenhet, og dessverre føles det veldig ut som et gufs fra fortiden.
Særlig når vi i forrige uke kunne lese at Mowbrays avgang kom helt overraskende på ledelsen. De var ikke forberedt på at de måtte begynne å kartlegge kandidater for manager-stolen.
Forhåpentligvis er de i gang nå da, for jo tidligere en ny mann er på plass, jo bedre.
- Jeg har jobbet med rekruttering denne uken, men det er jo temmelig sprøtt for det er jo ikke jeg som er manager, så hvorfor skal jeg velge spillere når den nye manageren kanskje vil ha helt andre spillere?
Mowbray har helt klart et godt poeng, og nå gjenstår det bare å se om klubben kommer til å få svi for dette, eller om en ny arvtager kan fases inn smertefritt.