Mowbray håper de kan trene snart


Publisert 24.03.2020 av Øystein Thorsen
Men nå er også Ewood stengt.
Laget har ikke trent siden 13. mars, og i forrige uke kom beskjeden at det ikke blir seriespill før tidligst 30. april. Forholdene i England blir stadig verre, og det siste nå er at Boris Johnson har gjort det straffbart med samlinger. Folk skal holdes adskilt, og helst være hjemme.
Grupper på større enn to personer, noe som høres ut som "alle grupper", kan brytes opp av politiet.

Med slike regler, og en stadig overhengende fare for koronasmitte, er det naturligvis ikke lett å holde på med fotball slik vi vanligvis kjenner til sporten. Og med de stadig strengere reglene på balløya bestemte klubben i dag at så mange som mulig skal jobbe hjemmefra, samtidig som Ewood er nær sagt helt stengt.
Allerede i forrige uke stengte man altså Roverstore og Brockhall.

Chris Rush, som er ansvarlig for den fysiske delen av spillernes trening har gitt gutta individuelle oppsett de kan jobbe med mens de er hjemme. Samtidig har man passet på å gjøre en liten overhaling av treningsbanene, men Mowbray er optimistisk med tanke på å snart begynne og trene i små grupper.

- Planen er at gutta kan trene i mindre grupper. De går da rett fra bilene sine og ut på feltet, vi skal ikke oppholde oss i bygningene, forklarte sjefen til Lancashire Telegraph. 
I disse små gruppene skal man kunne gjennomføre diverse fysiske øvelser.
- Det er særlig de forskjellige bevegelsene man gjør på banen, hoppe, stoppe, gjøre vendinger og slikt som er veldig vanskelig å få til på egen hånd, utviklet Mowbray.

Øvelser som dette kan gjøres uten at spillerne er i kontakt med hverandre, og forhåpentligvis vil dette være gjennomførbart - og lovlig - snart. 
Det har blitt en veldig rar sesong, og det skal bli spennende å se først og fremst når man kan spille igjen, men ikke minst også hvordan de forskjellige lagene ser ut fysisk og mentalt når spillet igjen tas opp.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: