Mowbray er gjerne med videre

Publisert 17.07.2020 av Øystein Thorsen

Selv om det ikke ble playoff er sjefen sulten på mere.

Med en - tross alt - noe skuffende avslutning på tidenes merkeligste sesong, og usikre utsikter for veien videre, er Mowbray allikevel ikke demotivert i forhold til å forsette og lede Blackburn. Gutta hadde kjempet seg opp til en lovende posisjon på tabellen, men da man skulle fullføre jobben etter å ha vært koronaisolert fikk man det ikke til slik man hadde ønsket.

Det blir med andre ord en ny sesong i Championship, og Mowbray er helt med på de forutsetningene. Lancashire Telegraph skriver at sjefen er klar til å ta tak, uansett hva slags budsjett Venkys har å tilby ham. 
Mowbray mener at klubben står overfor et veiskille, noe man kan tolke som et hint til eierne om at de må fortsette å investere hvis en lovende sesong skal kunne brukes som et springbrett til noe enda bedre.

Som BRSCN skrev om i går er det en kjent sak at flere spillere er på vei ut, ikke minst lånespillerne Adarabioyo og keeper Walton. Til lokalavisa sier Mowbray at det er mulig at de tomme plassene må fylles av spillere fra egen klubb. På spørsmål om hvordan han ser på å fortsette jobben med å utvikle troppen svarer Mowbray på sedvanlige, retoriske vis:
- Er jeg klar for det? Ja, for jeg liker jobben. Hvis jeg ikke likte den hadde jeg sagt det. Jeg liker å jobbe med fotballspillere og forsøke å gjøre dem bedre, utvikler sjefen. 

Samtidig legger han ikke skjul på at han kan være frustrert etter visse kamper.
Forrige kamp var en slik
- Vi kan dominere banespillet, men kan vi score mål? Det er det det handler om. Men det er bra gutter, og jeg liker gruppa for de ønsker å bli bedre.
Mowbray er også åpen med at de må utvikle seg ytterligere før de er helt der oppe

Foreløpig må vi - og Mowbray - bare vente å se hva som blir avgjørelsen fra Venkys. Forhåpentligvis har de noen rupier å avse slik at Mowbray blir konkurransedyktig i kampen om friskt blod. 
Det er uansett gode nyheter at sjefen er motivert, for man kan mene hva man vil om diverse valg, taktikker eller annet: disse årene med Mowbray som sjef har vært de beste på flere år, og det eneste rette må være å la ham fortsette jobben han har begynt på.