Møte mellom klubben og fans

Publisert 2/8/2024 av Øystein Thorsen

Waggott inviterte supportere til møte.

Onsdag kveld begynte det å florere en video på minst en Facebook-gruppe som snart ble supplert med skjermdumper fra Twitter-innlegg lagt ut av sentrale Blackburn-supportere. 
Det var Waggott som hadde tatt kontakt med utvalgte fans, det vil si supportere som har hatt mye kontakt med klubben, og fem av de eldre spillerne - Hyam, Pears, Gallagher, Hedges og Szmodics - var til stede

Hovedfokus var klubbens Titanic-lignende formkurve, men supporternes frustrasjon med eiere og klubbens ledelse ble også tatt opp. Slik Lancashire Telegraph forstår saken ble det en liten wake-up-call for spillerne når de fikk høre hvordan supporterne har opplevd Venky's-tiden. 
På Twitter bedyrer supporterne at også Waggott fikk klar beskjed om at supporterne har store problemer med direktøren og med Venky's drift av kubben.

Noe som Jon Dahl har nevnt mye, særlig i år, er at laget er veldig ungt, og når de eldre spillerne snakket med supporterne tok de opp at buing fra tribunen treffer veldig hardt. I en kamp nå nylig ble laget buet av banen i pausen og da måtte de eldre spillerne bruke store deler av pausen til å manne opp de yngre, som forståelig nok tar supporternes vrede tungt. 
Spillerne forklarte også at når de har tatt ut absolutt alt av krefter, uten å vinne, samtidig som de bues inn i garderoben, da tar det ekstra hardt på. Den følelsen tar de med seg hjem, og de tar den med på trening

Fra supporternes side ble det sagt at kritikken ikke er ment mot individuelle spillere, men mot Venky's og ledelsen, men det er klart at spillerne kan ha vanskelig med å se forskjellen. En annen ting som ble tatt opp er at det er for dyrt for mange å se kamper på Ewood. Økonomien til folk i Blackburn er ikke god, det er lave lønninger for mange i Lancashire, så halvfull Ewood som vi har sett mange ganger kan handle om at folk må velge mellom å ha et oppvarmet hus eller å gå på kamp.
Det blir en ond sirkel. Klubben trenger billettinntekter, men har få supportere, dermed settes prisen opp for å opprettholde inntektsnivået, noe som i sin tur gjør at mange fans blir priset ut av Ewood

Det ble også skrevet på Twitter at en del av møtet ikke skal se offentlighetens lys. Alle som deltok lovte å holde den delen av møtet privat, så her er det opp til hver enkelt å spekulere om innholdet. 
Det er vel ikke utenkelig at det handlet om ny trener, siden alt tyder på at Jon Dahl har ledet sin siste kamp.
I følge Lancashire Telegraph er John Eustace i førersetet til å ta over. 44-åringen gjorde en god jobb i Birmingham, før den klubbens nye eiere gjorde genistreken å sparke ham slik at Wayne Rooney kunne bruke et par måneder på å spolere sesongen for Brum.

Hvor fort det går med JDT-saken er usikkert, men det bør jo bli en avklaring før helgen. Dermed kan dette bli en innholdsrik dag. Også fordi EFL i ettermiddag kommer til å drøfte anken som klubben har sendt inn i forbindelse med McGuires lån. 
Med andre ord kan det fort bli to nedslående nyheter på rappen, for lite tyder på at eventyret om JDT eller McGuire får en lykkelig slutt. Følger Broughton med i dragsuget?