Mini-preview for Accrington-kampen

Publisert 7/6/2024 av Øystein Thorsen

Kampen spilles i vanlig 90-minuttersformat.

Dagen har kommet for preseasons første treningskamp, og det er Accrington Stanley som er vertskap på Wham Stadium. Tidligere var det annonsert at kampen skulle spilles som to 60-minuttere, men dette har blitt endret til en vanlig kamp av 90 minutter. 
Lancashire Telegraph forventer at det blir to forskjellige lag som får hver sin omgang, slik at rundt regnet 22 spillere får minutter i beina. 

Uten at BRSCN har holdt telling på hvor mange spillere Eustace har til rådighet kan i hvert fall lokalavisa slå fast at Kyle McFadzean og John Fleck ikke kommer til å delta, da de ikke har kontrakt med klubben. Ryan Hedges kommer heller ikke til å være involvert siden han fortsatt jobber med å komme tilbake etter skaden han pådro seg mot slutten av fjorsesongen.
Hedges ligger derimot foran skjema hva gjelder å bli kvitt skaden, og det er ventet at han er klar for spill når Derby stiller opp i august.
Hvis han ikke pådrar seg nye problemer, naturligvis.

Det er også sannsynlig at Sam Szmodics og Arnor Sigurdsson spiller en mindre rolle i dagens kamp siden de sluttet seg til troppen senere enn lagkameratene. De to hadde jo oppdrag for sine landslag i juni, og fikk dermed litt lenger ferie enn de andre. 
Om nevnte McFadzean minner Lancashire Telegraph om at klubb og spiller i prinsipp har blitt enige om kontrakt, men av en eller annen grunn er ingenting signert ennå, og lokalavisa frykter at han kan gå tapt til en annen klubb jo lenger denne prosessen tar. 

Av de som er tilgjengelige har det dukket opp intervjuer den siste tiden som vitner om at det er mange - særlig blant de yngre - som har sterk revansjelyst og/eller ambisjoner om å vise seg fram. Connor O'Riordan er i revansjekategorien da han ikke har allverdens av kampminutter å se tilbake på etter ankomst i januar. Klubben var jo i katastrofeform og etter hvert også i nedrykksstrid og i en slik situasjon er det forståelig at 22-åringen ikke ble kastet i ilden. 
Nå er det derimot blanke ark og O'Riordan er fast bestemt på å vise seg fram. 
Sigurdsson har også gitt uttrykk for at han forventer mer av neste sesong, og nå som han vet hva Championship handler om tror han at han kan bidra på en annen måte. 
Siggy kan bli en joker for laget kommende sesong.

Blant andre seniorer ramser Lancashire Telegraph opp Hayden Carter, Dom Hyam, Callum Brittain, Harry Pickering, Joe Rankin-Costello, Sondre Tronstad, John Buckley, Lewis Travis, Tyrhys Dolan og Sam Gallagher som klare for kamp. Igor Tyjon, Georgie Gent, Jack Vale og Pat Gamble har også trent med førstelaget så disse regner vi med at kommer til å få spilletid. 
Særlig Tyjon er veldig spennende, for selv om han bare er 16 år gammel (fyller 17 i mars), så virker det som at angriperen blir sett på som en som kan ta nivået allerede nå. Tyjon selv opplever i hvert fall ingen begrensninger og ønsker å vise seg fram.
Zak Gilsenan er kanskje den U21-spilleren som er nærmest førstelaget, men han gikk på en ankelskade for ikke så lenge siden, så lokalavisa skriver at han må vurderes for deltagelse i dag. 

Kampstart er 16:00, i dag, lørdag.