Mere enn 60 søknader har kommet inn

Publisert 5/12/2022 av Øystein Thorsen

Stor interesse for Mowbrays jobb.

Lancashire Telegraph skriver i dag at det var etter et møte, onsdag denne uken, mellom Mowbray, Waggott og Venkys sin rådgiver Suhail Pasha at partene ble enige om at Mowbrays tid på Ewood er over. Kontrakten går ut 30. juni, men i de seks ukene fram til det er det ikke ventet at Mowbray blir å se i eller omkring klubben, så per dato er vi uten manager.

Spillerne har uansett ferie i en fem ukers tid, så det er ikke noe problem med tanke på trening, men for eksempel arbeid med rekruttering av nye spillere må gjøres av andre enn Mowbray - hvis det blir gjort i det hele tatt.
Hovedfokus for klubben nå er å finne en erstatter, noe klubben ikke har gjort noe aktivt med før onsdag ettermiddag.

Men i lys av at Mowbrays avgang virket garantert - etter hans mange uttalelser til media - har en rekke kandidater vist interesse for jobben, og Lancashire Telegraph skriver at klubben har mottatt mere enn 60 søknader.
Blackburn må betraktes som en attraktiv klubb, spørsmålet er bare hvem som har søkt og hvem som kan være tilgjengelige. Farke er en favoritt, men det er sådd tvil om han kan tenke seg jobb i Championship.

Lokalavisa spekulerer om klubben vurderer en omstrukturering av roller, for eksempel om de ønsker å jobbe med en Director of Football som står over manageren i diverse saker. Klubben hadde en sådan i 2017, men dette var en løsning med kort levetid for ved nedrykket til League One oppløste man stillingen, og under Mowbrays tid har ikke rollen blitt reintrodusert. 
Andre roller, som rekrutteringsansvarlig må også erstattes siden John Park er på vei ut av klubben. Hva som skjer med resten av trenerteamet henger nok på den nye managerens valg, men for eksempel Mark Venus kan bli værende, da hans kontrakt har lengre levetid enn Mowbray sin. Om Venus fortsetter som assistent er en annen sak.

Siden det er ganske vanlig at man ser på kontaktene sine når en ny mann skal ansettes er det interessant å ta en kikk på hvem Waggott har jobbet med tidligere. Mange virker uaktuelle, men vi registrerer at Waggott har jobbet med Alan Pardew, som nylig har tatt manager-ansvar for CSKA Moskva. Innledningen på hans gjerning i Russland har ikke vært topp, og det er generelt kinkig å ha med Russland å gjøre akkurat nå, så hvem vet om Pardew kan tenke seg en retur til England.
Uten at vi har finkjemmet resultatene til Pardew, eller sett på hva slags type han er, så har han i hvert fall en ålreit rekke av klubber på CVen.

Mowbray har etterlyst en trener som kan jobbe med unge spillere, en som liker å utvikle talenter, og vi håper Waggott deler den oppfatningen - siden det tross alt er mye ungt i laget, med en rekke spennende typer i U23 og U18. Et annet spørsmål er penger, og det kan fort være et krav at erstatteren må ha god nese for å finne billige typer, som har høyt potensial.
Håpet er allikevel at Venkys har muligheten nå, etter at pandemien har roet seg ned, til å investere i troppen, både med tanke på å tilby kontrakter til sentrale spillere, men også frigi midler til å kjøpe gode erstattere til de som nylig har forlatt klubben.