Meget fornøyd JDT

Publisert 8/7/2022 av Øystein Thorsen

Mens Russell Martin spilte på en langt surere melodi.

Enorm kontrast er konklusjonen når 3-0-seieren sammenlignes med tilsvarende oppgjør forrige sesong. Da lot laget seg lokke ut i en strategi som ikke hang på greip, og de tapte 1-0. Denne gangen hadde Jon Dahl forberedt dem hele uka, og de fulgte planen til punkt og prikke.
For andre år på rad fikk Swansea en kjedelig innledning på sesongen i møte med Blackburn. 

- Vi kan bli bedre, men jeg må innrømme at gutta gjennomførte en taktisk kamp på veldig høyt nivå, sa Jon Dahl til RoversTV etter kampen.
- Vi hadde jobbet på en plan hele uken og vi holdt oss til den. Vi kontrollerte oppgjøret uten ball, og når vi kom til overganger var vi farlige.
Og dødelige - ved tre anledninger - takket være veldig gode individuelle prestasjoner i forkant av scoringene. 

Jon Dahl var samtidig ærlig på at laget kan bli bedre med ballen, men når det er sagt var det perioder der Blackburn holdt ballen i laget og Swansea var de som måtte stå og se på.
- Vi forsvarte egen boks på en bra måte, og det var deilig å holde buret rent. Sammie fikk debut-scoring og nå har Ryan tre målgivende, noe som er veldig flott. 
Til Lancashire Telegraph sa Jon Dahl at Hedges er en smart spiller som tar gode valg, i tillegg til at han jobber godt defensivt. Det skal bli veldig spennende å se fortsettelsen fra Hedges.

Videre om kampen mente dansken at laget antageligvis merket det mere i hodet enn i beina, for det var et oppgjør der gutta spilte med enormt fokus og konsentrasjon.
Hos Swansea var stemningen, som man kunne gjette, langt dårligere, faktisk gikk Russell Martin så langt at han anklaget Blackburns benk for å ha kommet med nedsettende kommentarer om spillestilen han sverger til.
Hvis man ser på reine tall, så var Swansea best i alle statistikker. Flest sjanser, mest ballinnehav, flest cornere. Men når første omgang ble analysert kunne man se at Swansea hadde en "expected goals total" på 0.07. 
Det sier en hel del om hvor mye JDT sitt opplegg frustrerte svanene, skriver Lancs Live.

- Måten vi spiller på er ikke alles smak, sa Martin i følge Lancs Live.
- Bortimot alle utenfor Swansea hater stilen vår, for alle virker jo desperate etter å få stopp på den. Noen av kommentarene fra benken deres avslørte holdningen deres, bare for at vi tør å kontrollere og spille ballen. 
Det høres ut som en ganske defensiv og bitter Martin, og allerede under oppsnakket til kampen kom han med uttalelser som ga en følelse av at han kjenner seg presset. Han har styrt klubben i et år, og nå er det forventninger om at hans gjerning skal gi resultater. 
15. plass i fjor og 1-1 mot Rotherham i premieren er ikke slikt som Swansea er komfortable med.

- Men de må få lov til å spille som de vil, fortsatte Martin, mens vi spiller som vi vil. Gutta skal ha skryt for at de holdt seg til stilen, selv om stemningen ble litt dårlig. Forventningene på oss har økt fra forrige sesong, for vi har hatt tid på oss med spillerne. Nå må vi finne løsninger på problemene som oppsto i dag, var Martins ærlige utsagn, men så kunne han ikke helt holde seg.
- Jeg bryr meg ikke om hva folk synes om oss, for de kjenner meg ikke i det hele tatt. Men det er sånt du får høre når du har en spesiell stil. Jeg bryr meg ikke om at andre spiller på en annen måte enn meg, men av en eller annen grunn blir folk skikkelig provosert av måten vi spiller på, avsluttet Martin - med et ordvalg som Lancs Live valgte å sensurere, da det ikke var helt som managere bruker å uttrykke seg.
Ganske surt med andre ord, men vi kan forstå at han følte seg avkledd etter å ha tapt 3-0 hjemme.

Etter to runder er det bare Blackburn som - foreløpig - har full pott, og dermed serieledelse. Watford møter West Brom på mandag, og hvis elgehuene vinner den bortekampen har også de seks poeng.
Nettopp West Brom er for øvrig vår neste motstander i serien, søndag 14. august, men før den tid møter vi Hartlepool i Carabao Cup.