Markanday er klar for å kjempe

Publisert 1/10/2023 av Øystein Thorsen

Angriperen mener han har gjort alt han skal.

Dilan Markanday får oppmerksomhet både på klubbens sider, men også i lokalpressen. Det er den gode kampen mot Norwich det handler om, en kamp der Markanday overbeviste. 
Det har lagt i kortene at Dilan skal lånes ut for å kunne utvikle seg videre, men slik blir det ikke hvis hovedpersonen får bestemme.
- Det er her jeg har lyst til å spille, sier Markanday til RoversTV

Utfordringen fra Jon Dahl har vært tydelig: han vil ha mere arbeid uten ball, og når vingen har ballen må han bli bedre på hva han gjør med kula.
- Jeg føler at jeg har utviklet meg en hel del på de områdene, selv om jeg nesten ikke har spilt, sier Markanday, så jeg må bare vise det fram når jeg får muligheten.
Og det må man kunne si at han viste mot Norwich. Han var den som startet situasjonen som ble matchavgjørende, og vi kunne se ham gjenvinne baller og skape trøbbel for Norwich, noe som i sin tur bidro til å holde buret rent. Temmelig bra med andre ord.

Markanday ser også på lagkameratene når han setter seg mål. Måten som for eksempel JRC har kommet tilbake i laget er naturligvis inspirerende, for han var jo også helt avskrevet en stund, men ser nå ut som et opplagt valg på høyreback.
- Det skifter fort i fotball, du må bare være klar når det blir din tur, sier Markanday i følge Lancashire Telegraph, som samtidig minner om at spilleren markerer et år i klubben neste uke. 
Det begynte ikke bra, med en alvorlig skade etter bare noen minutter mot Hull. 
- Jeg hadde gjerne hatt et annerledes år, først med skaden og deretter vente på muligheter. Men jeg føler at det har gjort meg sterkere.

Neste sjanse blir borte mot Rotherham, nå til helgen. Med Dolan skadet er Markanday selvsagt på benken, og kanskje til og med fra start? Szmodics er også fortsatt skadet, så det er bra at Vale gjorde comeback med nettkjenning, og at Markanday viste seg som et alternativ, for det er litt tynt lengst framme.
I de bakre rekker forsvant Scott Wharton ut mot Norwich, med en mulig hodeskade. Spilleren har det helt fint, men regelverket for hodeskader følges så han blir neppe med mot Rotherham