Mandagsnotiser

Publisert 3/13/2023 av Øystein Thorsen

Treningskamp mot islendinger og U21-semifinale.

Det er velkjent at Jon Dahl legger stor vekt på å ha spillere med nok kampminutter i bena, og for å få til dette veksles det mellom å sette førstelagsspillere på U21 og man har treningskamper bak lukkede dører. 
En slik treningskamp ble gjennomført på Brockhall når den islandske andredivisjonsklubben Íþróttafélagið Grótta ble slått 3-0, skriver Lancashire Telegraph.

Alle fem innbytterne fra fredagens tap i Stoke fikk spille, og enda mere positivt var det å se Scott Wharton tilbake i aksjon. Wharton den eldre har vært i trening en ukes tid og han nærmer seg nå spill i tellende kamp. Wharton den yngre var også med, dermed er det håp for å se mere av den spennende unggutten i Championship snart.
Mens førstelaget tok i mot islendinger var også U21 i aksjon i helgen da semi-finaleplass ble sikret borte mot Southampton B.

Nok en gang var det et ungt mannskap:
Dowling, Duru, Pratt, Gamble (kpt), Mola (Litherland 60'), Haddow, Walker, Gilsenan (Nsangou 84'), Edmundson (Wilson 74'), Montgomery, O'Grady-Macken (Powell 84').
Kampen begynte jevnt, men gjestene kom snart i gang og hadde 2-0 i det 21. og 25. minuttet, takket være James Edmundson og Harley O’Grady-Macken.
The Saints tok seriøst på oppgaven skriver Blackburns nettside, for spillere med Premier League-erfaring i form av Lyanco, James Bree og Mislav Orsic - som spiller for Kroatia - var med.

Vertene skulle også få redusere til 1-2 etter halvtimen spilt. 
Men det var Clinton Mola som var uheldig å sette ballen i eget nett. Et isolert selvmål behøver ikke å bety så mye, men akkurat hva gjelder Mola så føles det ikke som at han er en spiller spesielt nærme JDT sin lagoppstilling. 
Ethan Walker satte 3-1 ett minutt på overtid av første omgang, og når Zak Gilsenan satte 4-1 to minutter etter pause var det over.
Bra at U21 fikk en slik positiv opplevelse, for de trenger det når Premier League 2 fortsetter til helgen.

Samtidig som Jon Dahl stiller opp sine utvalgte i FA-cupen mot Sheffield United, møter U21 Liverpool, og det blir ikke lett siden Liverpool ligger på tredjeplass, mens Mike Sherons gutter ligger tredje sist, noe som naturligvis ikke er spesielt trygt. 
På kort sikt er det derimot kampen mot Reading på onsdag som er viktigst, og vi håper treningskampen mot islendingene ble en god brikke lagt i forhold til å svare på tapet i Stoke.