Mandagsnotiser

Publisert 6/20/2022 av Øystein Thorsen

U23 blir U21, Dolan og rekruttering.

U23 får som kjent en ny sesong i Premier League 2, men nå påvirkes laget av en regelendring. Man har nemlig etter fem år forandret på aldersgrensen for ungdomslagene, og for neste sesong er det U21-lag som spiller i de forskjellige turneringene. 
For Blackburns del blir det i og for seg minimal påvirkning siden klubben uansett har gått for strategien at unge spillere skal få prøve seg på det gamle U23-laget.
De av spillerne som har passert 20 år, pluss/minus, har man enten brukt i førstelaget eller så har man sendt dem ut på lån i "ekte" ligaer.

Det som har vært greit med U23 er å gi førstelagsspillere, så som Dack og JRC, minutter i forbindelse med opptrening etter skade, og denne muligheten finnes fortsatt i det nye U21-laget, da man nå får bruke så mange som fem spillere over 21 år, mens man tidligere bare fikk bruke tre.

En som har blitt brukt på førstelaget, til tross for sin unge alder, er Tyrhys Dolan. Til tider har han vist svært lovende takter, og særlig teknikken og kapasiteten han har lagt for dagen er gode byggesteiner. 
Dette har nå Celtic og Rangers notert seg, skriver blant annet Lancs Live.
Skulle et bud ankomme bør det i så fall være svært godt før Jon Dahl vurderer å slippe fra seg spilleren, for Dolan passer jo inn i modellen som klubben har jobbet etter en god stund allerede, nemlig å utvikle de unge, fremadstormende.

Dette henger også sammen med Broughtons ord til Lancashire Telegraph, når han sier at rekruttering er hans prioritet i tiden framover.
- Min jobb akkurat nå, og i ukene og månedene framover, handler bare om rekruttering. Vi må rekruttere smart, og det første vi gjør er å se på hvem vi allerede har i klubben, forklarer fotballdirektøren til lokalavisa.
- Det er alltid spennende når en ny spiller kommer inn fra en annen klubb, men det kan jo være at det allerede finnes spillere i klubben som er like bra å satse på, en som vi allerede kjenner personligheten til.

Broughton legger vekt på at Jon Dahl har siste ord i saken, de skal få til en tropp som passer med strategien han legger opp til. Men med fem lånespillere borte, samt exit for Lenihan, Rothwell og backup-spillerne Johnson og Davenport, sier det seg selv at noen nye må hentes.
Heldigvis ser Broughton mye positivt i kartleggingen som allerede ble gjort under Mowbray, det finnes kandidater på listene som har blitt laget, men det kan være nødvendig å gjøre visse justeringer da Jon Dahl har en litt annerledes filosofi enn Mowbray.