Manager-rykter

Publisert 5/13/2022 av Øystein Thorsen

Dette blir det nok mye av fremover.

Som ventet er det mye rykter om manager nå, men hvor mye hold det er i ryktene er en annen sak. Lancs Live ser ut til å ha latt seg rive med, og i dag skriver de blant annet om John Herdman som gjør det godt med Kanadas landslag. For første gang på nesten 40 år har han tatt de til VM, og dette skal flere klubber ha lagt merke til.
Men hvor sannsynlig er det at han vil droppe VM, og er landslagstrening det samme som å trene et klubblag? Vi tror ikke det, og satser på at dette ikke blir noe av. I så fall bør Herdman ha en sterk Director of Football i ryggen.

En som var nevnt tidligere, men som det vitterlig har vært noe mere stille rundt i det siste er Gareth Ainsworth. Han har fullt fokus på playoff-finale mot Sunderland og den kampen spilles ikke før 21. mai. 
Hvis klubben skal vente helt til da begynner det å bli liten tid, og skulle Wycombe vinne finalen er det ikke sikkert at han en gang er interessert i å skifte beite, så også han er en kandidat vi ikke tror på.
I samme kategori finner vi Farke som stadig oftere omtales som uinteressert i Championship-fotball. Han later til å sikte på Bundesliga eller Premier League.

Da er det mere spennende å tenke på Carlos Carvalhal som Football Insider og Lancs Live skrev om i går. Særlig når man ser en tweet han la ut tidligere i måneden der han sammenfattet den siste tiden i portugisiske Braga.


Bruk av unge spillere, godt forsvar og fjerdeplass på tabellen høres ikke verst ut.

Forståsegpåere hos FLW er derimot litt i tvil om Carvalhal. De er enige om at han gjorde det godt når han var i Wednesday, men det var noen år siden han var der og ting har forandret seg i divisjonen - mener FLW. De mener også at han er litt av en nomade, så vi kan kanskje ikke regne med å ha han i klubben særlig lenge.
Ikke gikk det særlig bra i Premier League heller, men vi må først rykke opp før akkurat det blir en faktor - og det klarte han nesten med Wednesday.
Kontrakten med Braga teller for øvrig sine siste uker akkurat nå så 56-åringen er ute etter nye oppgaver.

Tidligere i uken var det skriverier om at Blackburn visstnok hadde vært interessert i Rob Edwards, som har vakt oppsikt etter å ha vunnet League Two med Forest Green Rovers. Disse ryktene var nok bare oppspinn, og han har uansett signert for nynedrykkede Watford. Et interessant valg av elgehuene.
Men kan det tenkes at det blir noe lignende for Blackburn, en på papiret talentfull manager fra lavere divisjoner?
Vi skal ikke se bort i fra at det kan bli en overraskende sjef som plutselig blir avduket, noe som vil oppleves som skummelt, da talent er en ting, erfaring noe annet.