Månedens spiller!

Publisert 10/8/2021 av Øystein Thorsen

Dessverre går det ikke like bra med Chile.

Ben Brereton Diaz har blitt kåret til Sky Bet Championship Player of the Month for innsatsen i september. Det var jevnt blant kandidatene, blant annet hadde Fulhams Mitrovic og Coventrys Gyokeres like mange mål som Diaz. I tillegg hadde Readings Swift puttet fire fra midtbanen, og bidratt med ytterligere tre assists.
Dermed er det kanskje ekstra gledelig at Brereton Diaz vant, siden det absolutt ikke var en lett måned.

- Det har vært en meget bra måned og en meget bra start på sesongen for meg personlig. Jeg er henrykt over å score for Blackburn, og over å få mitt første hat-trick, sier hovedpersonen, i følge klubbens nettside.
Sympatisk nok legger han til at han ikke kunne gjort det uten lagkameratene, og sier at de må fortsette å knipe seiere og utfordre oppover på tabellen.
- Jeg vet at vi kan klare det med spillerne vi har, og jeg håper at jeg kan holde formen gående, avslutter Brereton Diaz.

Mowbray uttaler seg også og omtaler 22-åringens bidrag som en skikkelig bonus, særlig siden spillere som Armstrong og Elliott er borte.
- De scorte brorparten av målene våre i fjorsesongen, og noen måtte plukke opp hansken. Det har Ben Brereton gjort, sier sjefen.
Mowbray minner også om at Brereton Diaz scorer mange forskjellige mål, han har med andre ord et bredt register.

Dessverre holdt ikke registeret i kampen mot Peru. Brereton Diaz er som kjent med Chile til VM-kvalik, men selv om han hadde Alexis Sanchez som partner i angrepet ble det ikke mål, og La Roja tapte 2-0.
Brereton Diaz begynte som spiss, men ble i andre omgang flyttet til venstre flanke, uten at det hjalp, og han ble byttet ut etter 76 minutter.