Månedens spiller!

Publisert 09.10.2020 av Øystein Thorsen

Johnson var best i september.

Bradley Johnson var, som BRSCN skrev om i går, blant de nominerte til Sky Bet Championship Player of the Month. Når juryen hadde diskutert seg i mellom ble det kunngjort i dag tidlig at vår mann dro det lengste strået.
Veldig morro for 33-åringen, for klubben og for supporterne.

Johnson var den første i Blackburn til å finne nettmaskene i årets sesong, selv om scoringen ikke var nok til å unngå tap borte mot Bournemouth. Deretter fulgte han opp med å dominere midtbanen i 5-0-seieren over Wycombe, før gamle lagkamerater i Derby fikk unngjelde med ikke mindre enn to scoringer på Pride Park. Måneden ble avrundet med kamp nummer tre på rad uten baklengs.

- Jeg er veldig glad for å vinne, sier hovedpersonen til klubbens nettside. 
- Jeg får ikke mange priser, og det er første gangen jeg vinner denne, forklarer han videre, mens han legger vekt på at mye hardt arbeid har blitt lagt ned i forkant av sesongstart, noe som blant annet omfatter en ny spillestil.
- Men dette handler ikke om meg, det handler om laget. Jeg er glad for å ha fått en pris, men hadde det ikke vært for laget hadde jeg aldri blitt premiert

Før sesongstart sier Johnson at han ikke følte seg sikker på en plass i startoppstillingen. 
- Jeg visste det skulle bli tøft å komme på laget, så jeg har jobbet hardt for å komme med, og jeg vet at jobben ikke er gjort. Jeg må holde dette nivået framover
Videre sier Johnson at han føler seg sterkere for hver kamp som går, og at det samme gjelder for hele laget. 
- Vi har satt en standard, og den må vi opprettholde hele sesongen

Det inkluderer scoringer, og Johnson er håpefull i forhold til å få flere nettkjenninger. 
- Alle vet at jeg gjerne prøver noen langskudd, og jeg tror det kan bli flere mål med den taktikken vi spiller nå. Jeg er ikke bare ankermann, jeg har tillatelse til å utfordre området foran motstanders boks, så jeg håper jeg kan kline til flere ganger.

En god måned i Championship gjør absolutt ikke en hel sesong, men gode takter foran mål, rent bur i tre kamper på rad og Månedens Spiller-pris til Blackburn er slike ting som bekrefter at Mowbrays utvalgte er utfordrere man kan tro på. I tillegg var gutta hungrige på playoff allerede i våres, og ambisjonene har ikke kjølnet siden da. Ikke minst forsterkes lagoppstillingen snart med en Dack.
Før den tid håper vi på en god prestasjon, som blir kronet med tre poeng, mot Forest. I så fall skal det bli veldig interessant å følge laget utover høsten.