Målløst og uavgjort mot Boro

Publisert 11/4/2020 av Øystein Thorsen

- Godt med et poeng, sa Mowbray.

Ikke uventet ble det den fjerde hjemmekampen uten seier da høytflygende Middlesbrough besøkte Ewood. Boro blender ikke, resultatmessig, men har metodisk klatret på tabellen de siste rundene, mye takket være rigid defensiv organisering, noe som har resultert i færrest baklengs i Championship. 
Med Blackburns form og forutsetninger tatt i betraktning kunne vi nesten ikke håpe på et bedre resultat.

Mowbray hadde igjen få spillere å velge mellom. Rothwell var det eneste tilskuddet til troppen, men siden han har vært ute en stund kom han ikke lenger enn til benken. Tvungne laguttak er sjelden synonymt med god lagkjemi, og det ga også spillet preg av. I første omgang fikk Blackburn sjelden til godt spill eller særlig sjanseproduksjon, i stedet gjaldt det å holde gjestene unna.
Og akkurat den delen av kampen var nok det mest positive: full innsats og oppofrende forsvarsspill.

Middlesbrough er som sagt et av Championships beste forsvar, men det går kanskje på bekostning av det offensive, eventuelt mangler de kvaliteter til å være veldig farlige i angrep. 
Et par ganger i første var de nære, men Boro hadde ikke evne til å avgjøre.
Men der gjestene manglet i store sjanser fikk de i stedet styre spillet og holde på ball - i store deler av omgangen. I pausen kom Rothwell inn for Dolan, noe som gjorde at Blackburn kom litt mere inn i matchen, og etter timen spilt kunne vi se en sterk Blackburn-dominans.
Dessverre ble ikke den gode perioden omsatt til allverdens sjanser.

Selv om det var få store sjanser var det nok vertene som hadde den største muligheten da Rankin-Costello kom til et innlegg på sin venstrekant, men selv om både Brereton og Gallagher kastet seg mot ballbanen fikk kula seile uberørt forbi blank kasse.
Utover dette gikk de fleste avslutningene høyt over mål - fra begge lag

Etter kampen sa Mowbray til Sky at det var kulturforskjell mellom lagene, da det var to forskjellige filosofier som møttes. Det overraskende var at Boro viste seg som laget med ballbesittelse, mens Blackburn måtte stå i mot og håpe på kontringer.
- Det var vanskelig å få god balanse i laget, sa Mowbray med henvisning til antallet spillere som var utilgjengelige. 
- I dag likte jeg ikke å se laget mitt spille, de hadde ikke rytmen, og det er ikke ofte jeg kan si det, var Mowbrays ærlige melding.

Sky ville vite mere om skadesituasjonen og ikke minst hvordan laget påvirkes av covid. Mowbray kunne da avsløre at det er ikke bare spillere som utilgjengelige, sjefen sliter også med stort fravær blant sentrale folk i støtteapparatet.
Det er med andre ord store utfordringer i klubben, og en av de største er å få kontroll på antallet koronaisolerte.

Ett poeng ble altså fasit, i tillegg til to nye skader. Trybull fikk en trøkk i ribbeina og Williams skadet en lårmuskel. Sistnevnte blir nok utilgjengelig såpass lenge at spill for Irland i neste landslagspause ser ut til å være utelukket. 
Utover dette var det positivt å se innsatsen til laget, Pears holde nullen og Wharton gjøre et godkjent innhopp for Williams.