Målløs Brereton

Publisert 6/7/2022 av Øystein Thorsen

Men angriperen får skryt.

Etter noen VM-sluttspill på rappen og et par Copa America-pokaler har Chile gått inn i en periode der motstanderne på kontinentet har vist seg for tøffe, med to mislykkede kvalifiseringer å se tilbake på. I et forsøk på å gjenreise La Roja har Brereton Diaz fått ny trener - Eduardo Berizzo.
Dessverre for La Roja ble ikke trenerbyttet en umiddelbar suksess, for første kamp med ny trener sluttet med 2-0-tap mot Sør-Korea.

Brereton Diaz startet kampen som ensom spiss, men fikk altså ikke nettkjenning. 
Derimot fikk han skryt for innsatsen.
23-åringen var Chiles farligste angrepsvåpen og fikk en scoring annullert. 
- Brereton er veldig intelligent i bevegelsene og var stadig rett plassert i forhold til motstanderens forsvar. Han fikk ikke målet, men viste mange kvaliteter. En topp forestilling, selv om det er lenge siden ligaen han spiller i tok sommeropphold, var Berizzo sin sammenfatning. 

Neste mulighet for Brereton og La Roja er Kirin Cup, der de møter Tunis - på fredag. Avhengig av resultater møter Chile Japan eller Ghana, 14. juni. På samme måte som i fjor får Brereton Diaz slutte seg til troppen noe senere enn de fleste andre, slik at han får litt ferie. 
Om senere ankomst preseason påvirker et eventuelt salg skal være usagt. Det eneste vi vet er at det er veldig mange rykter rundt toppscoreren vår.