Publisert 7/18/2020 av Øystein Thorsen

Meget effektivt fra begge lag der nesten alt gikk inn.

Man kan nesten si at det ble en oppvisning av revansje da Blackburn slo Reading i sesongens siste hjemmekamp. Laget hadde ikke levert som man hadde håpet i de utsatte rundene, og drømmen om kvalikk brast. Og ser man på enkeltspillere som Brereton, Gallagher og Rothwell har disse blitt kritisert både av manager og fans for ikke å levere som vi håper at de kan.
Men i denne kampen ble kritikken til viss del besvart.

Mange hevet øyenbrynene når Brereton ble kjøpt for en kjempesum, og tilbakebetalingen har gått sakte fra unggutten. Derfor var det nok godt for spissen å sette inn 1-0, og han brukte ikke mere enn 3 minutter på å gjøre det.
Kanonstart for Blackburn, og Breretons første scoring i år.
Toppscorer Arma må ha tenkt at dette var måten å gjøre det på, for da stadionuret dro seg mot seks minutter satte mannen fra Newcastle inn 2-0 med et velplassert langskudd.
Dødelig, og dødelig effektivt.

Allikevel var det liv i Reading, de lot seg ikke knekke av en tung åpning og reduserte til 2-1 da kvarteret var spilt. Det var Swift som leverte et godt plassert frispark utenfor Waltons rekkevidde. Til tross for redusert ledelse lot ikke Blackburn seg påvirke i særlig grad. I stedet fortsatte man å legge press på gjestene, særlig med en pigg og sulten Armstrong som åpenbart ville score mere.
2-1 sto seg til pause, selv om vertene altså hadde vært nære flere nettkjenninger.

Lagene kom uforandret tilbake etter pause, og det var Reading som fikk prøve seg først, men Gunters dårlige touch avverget farligheten og ballen gikk til side for mål. Blackburn-toget begynte å tøffe igjen med stadig nye trusler rettet mot gjestenes mål og etter å ha spilt drøye ti minutter satte Rothwell inn 3-1 etter en kjapp corner.
Det smakte nok godt for det unge talentet - Mowbray har jo etterlyst flere målpoeng fra den gode Rothwell.

De fleste tenkte vel at dette måtte være kroken på døra for de tilreisende, men Reading tok ikke hintet. Først gjorde Mark Bowen et trippelbytte, rett før timen var spilt, og få minutter etter reduserte gjestene for andre gang.
Innbytter Baldock sto for scoringen, før Meite utlignet til 3-3 i det 68. minuttet.

Blackburn hadde innledet kampen med dødelig effektivitet og to raske mål, men nå var det som at Reading nær sagt kopierte formelen. Tre skudd på mål, tre scoringer og en utligning levert i løpet av en fireminuttersperiode.
Kampen hadde for øvrig hatt 7 skudd på mål og 6 scoringer ved det tidspunktet.

Hva som gikk gjennom hodet til Mowbray er ikke godt å si, men det tok i alle fall bare to minutter før han gjorde justeringer. Buckley, Davenport og Gallagher kom inn for å erstatte Brereton, Holtby og Johnson.
Det ga ikke en umiddelbar effekt, fortsett fra at Davenport skaffet seg et gult kort nesten med det samme.
Spillet bølget fram og tilbake, som om det var basketball. Samtidig kom Vale og Chapman inn for Rothwell og Armstrong, noe som gjorde Lenihan til Blackburns eldste spiller med sine 26 år.

Hvis det var en kamp der revansje sto i fokus kan vi si at Chapman og Gallagher skulle få sin del av dette. Chapman har slitt hele sesongen med å finne tilbake til førstelaget, og når han i dag fikk sjansen svarte han med å servere Gallagher i det 87. minuttet.
Ny ledelse for vertene i det som hadde utviklet seg til en målfest.

Kampen var allikevel ikke over. Meite var farlig nære med en heading fra kort hold og Jack Vale traff tverrliggeren. Synd at unggutten ikke fikk drømmedebuten. Men det ble seier i den siste hjemmekampen, akkurat slik vi ville.
Sesongen tok de facto slutt i forrige runde, men det betyr ikke at det ikke er deilig å vinne fotballkamper, og det var akkurat det Blackburn gjorde i dag.