Lørdagsnotiser

Publisert 6/25/2022 av Øystein Thorsen

Waggott om tre tapte spillere.

Vi er helt enige med Waggott når han sier at man aldri ønsker å se spillere forlate klubben gratis. Lenihan, Nyambe og Rothwell har i følge Lancashire Telegraph sammenlagt 25 års tjeneste for klubben, mere enn 600 kamper og en potensiell verdi på rundt 10 millioner pund.
Det sier seg selv at det er bittert å se disse forsvinne ut dørene uten at klubben får så mye som en penny.

Skal vi være storsinte kan vi allikevel finne en viss glede i at Rothwell i dag ble klar for Bournemouth. Overgangen kunne blitt noe av allerede i januar, men da Blackburn sa nei var det ingen garanti at The Cherries fortsatt skulle huske på den gode Joe når sommeren sto for døren. Men det gjorde de og nå er han altså klar, og får dermed endelig prøve seg i Premier League.
Lykke til, Rothwell, for det kan du trenge med tanke på hva slags spillere du konkurrerer med.

Lenihan i Middlesbrough er derimot vanskeligere å forstå eller svelge, siden det er et lag i samme divisjon som oss, men ex-kapteinens første ord til sin nye klubb avslører at han ser på Boro som en opprykkskandidat, og han mener at alt rundt omkring klubben holder Premier League-kvalitet. 
Det hadde allikevel vært bedre hvis han gikk til en klubb som allerede var på øverste nivå, han er god nok til det.
Hvordan Boro ser ut i forhold til opprykk når serien begynner i slutten av juli gjenstår å se, men tidlige tegn ser lovende ut for dem, delvis på bakgrunn av hvordan de så ut i forrige sesong, men også med Lenihan på plass sammen med vår tidligere lånemann Ryan Giles ser vi at de mener alvor.

Kledelig nok sa Lenihan at det var en veldig vanskelig avgjørelse å forlate Blackburn, men når han så på helheten så mente han at et bytte var riktig.
- Både Rothwell og Lenihan er i lignende alder så for dem handler det om å skrive på sin kanskje siste langtidskontrakt, sier Waggott i følge Lancashire Telegraph
De var med andre ord på et sted i karrieren der det gjaldt å ta det mest lukrative og sportslig lovende valget - før det er for sent.
- Jeg trodde at Darragh kunne bli værende, og vi tilbydde ham en veldig god kontrakt, men alternativet var vel rett og slett enda bedre.

- Det er vanskelig å forhandle kontrakter når tiden begynner å tikke ned, sier Waggott. 
- Av og til går det, av og til ikke
Heldigvis har klubben klart å være føre vàr angående spillere som Kaminski og Travis, det største uromomentet nå er Brereton Diaz som vi vet er inne i sitt siste år. 
Dan Butterworth, Tyler Magloire, og Daniel Ayala sitter i samme båt, men angående disse er det fremst et spørsmål om de i det hele tatt kommer til å få spille, snarere enn om de får nye kontraktforslag.
I 2024 går kontrakten til Dack, JRC og Ainsley Pears ut, så det er også noe å holde øye med, særlig Dack som også er i en alder der neste kontrakt blir veldig viktig.

Nå spørs det hva Broughton og Jon Dahl kan få til, både med resursene som allerede finnes i klubben, men også hva som finnes tilgjengelig på markedet. Foreløpig har vi bare hørt noen løse rykter, men Waggott kan avsløre at de har en lang liste med mulige nyforverv. Separat fra overganger bærer det nå av sted til Portugal, søndag, og det har dukket opp en nyhet om en justering i forbindelse med første treningskamp:
Jon Dahl ønsker å få mere ut av møtet med Accrington Stanley, så det ble spurt om de kunne tenke seg å spille to 60-minutterskamper 9. juli, i stedet for en 90-minutters - og slik blir det også.

Vi runder av med en oppløftende rapport fra klubbens nettside der Jon Dahl gir uttrykk for begeistring over det han har sett på treningsfeltet så langt. Holdningen og kvaliteten til spillerne har imponert dansken.
- Gutta er åpne for ideene mine, de har veldig gode holdninger og de jobber hardt, sier Tomasson og bruker et ord han har brukt mye allerede: "sammen".
- For meg er laget prioriteten, alltid, at vi gjør dette sammen. 
Det later til å være Jon Dahls mantra, samhandling, felleskap og den slags.
- Vi skal gjøre dette sammen, og på vår egen måte, sier Jon Dahl.