Lewandowski om Blackburn-sagaen: – Hadde ikke nok interesse

Publisert 6/9/2021 av Fredrik Schjesvold

Den polske storscoreren har snakket med amerikanske CBS Sports blant annet om hvorfor han endte opp med Borussia Dortmund i 2010.

Det har lenge vært kjent for flere Rovers-supportere at Bayern München-spiss Robert Lewandowski var sterkt linket til en overgang til Blackburn i 2010 da han spilte i den polske klubben Lech Poznan. 

Klubbene som var linket til Lewandowski i 2010 var Genoa, Blackburn og selvfølgelig Borussia Dortmund. Til CBS Sports har han snakket om hvor nære han egentlig var en overgang til Sam Allardyce og Rovers.

– Det har vært mye rykter rundt denne sagaen, sier polakken.

Lewandoski forteller at han visste etter to sesonger i Lech Poznan at han måtte ta steget til et høyere nivå og vekk fra den polske ligaen. Han hadde planlagt å reise til både Genoa og Blackburn selv om han var mest innstilt på den tyske storklubben. Men det ble aldri noe reise til England.

– Da jeg skulle reise til England var da det var vulkanutbrudd på Island, så det var ikke mulig å dra dit med fly de neste to-tre ukene. 

– Hadde jeg reist til Blackburn, hadde det vært for å se på fasilitetene. Jeg hadde ikke nok interesse uansett ettersom jeg visste at Dortmund var det riktige valget. Det er ikke sant at jeg ville signert en kontrakt hadde jeg reist til Blackburn.

Det er lite som tyder på at et besøk med Blackburn hadde endret standpunktet hans, spesielt på grunn av én grunn.

– Jeg var 100 % klar på at klubben jeg skulle velge spilte enten i Champions League eller Europa League, sier Lewandowski.

Siden overgangen i 2010 står storscoreren registrert med hele 397 mål på 516 kamper for Dortmund og Bayern og han skal selvfølgelig lede Polen i det kommende europamesterskapet.