Lewandowski kan være på vei


Publisert 01.04.2019 av Kristin Kongsjorden
Rovers var nær å kapre polakken allerede i 2010. Nå er den målfarlige angriperen igjen aktuell for en overgang til Lancashire-klubben.

Robert Lewandowski, som nå har rundet 30 år, var på vei for å snakke med Rovers i 2010. Da stanset et vulkanutbrudd på Island flyturen hans, og det endte med at han signerte for Dortmund. Der ble han værende frem til 2014, før ferden gikk videre innad i landet til Bayern München. Den polske spissen har vært fast inventar på det polske landslaget siden 2008, og har 55 nettkjenninger på 102 kamper for hjemlandet sitt. For Bayern München har han solide 119 mål på 146 kamper. Det er hevet over enhver tvil at det vil være en meget solid og overraskende overgang, dersom han nå vender nesten mot England og Blackburn.

I 2017 skrev football365.com en sak om hvor nær Lewandowski var å signere for Rovers for ni år siden. Der innrømte spissen at det nok ikke var Ewood Park som var hans førstevalg den gangen. Han hadde allerede Dortmund som favoritt, men uttalte at han jo kunne ha ombestemt seg etter å ha besøkt klubben og sett på fasilitetene. Den gangen ble det aldri noe av, men nå skal et besøk til klubben visstnok være nært forestående.

Noe av grunnen til at nettopp Blackburn er en mulighet, er nok delvis på bakgrunn av det som skjedde i 2010, men viktigst er nok at sønnen hans er aktuell for Manchester City sitt akademi. I tillegg skal spissen ha inngått et veddemål med sine landslagskamerater under fjorårets VM. Han var såpass sikker på avansement, at han lovte å ta kontakt med Rovers igjen, dersom laget ikke kom seg videre fra gruppespillet. Polen endte som kjent på fjerdeplass i sin gruppe, og han ble derfor nødt til å kontakte Lancashire-klubben og forhøre seg om hvor langt de var villige til å strekke seg, dersom han skulle vurdere en overgang. Det er usikkert om denne samtalen virkelig har funnet sted, men Mowbray har tidligere uttalt at de har penger å bruke dersom riktig objekt dukker opp, og det må man jo virkelig kunne si at bør være gjeldende i dette tilfellet. 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: