Lenihan til Middlesbrough

Publisert 6/9/2022 av Øystein Thorsen

Samtidig ryktes det at klubben vil ha Knutsen.

Det meldes fra en rekke aviser og nettsteder, blant annet Lancashire Telegraph, at Lenihan skal ha blitt enige med Boro om å fortsette karrieren hos dem, når kontrakten med Blackburn går ut om tre uker. Dermed er vi ikke i tvil om sannhetsgehalten i nyheten, særlig når lokalavisa skriver at det er bekreftet - de bruker jo være pålitelige. 
Lenge var det håp om at en ny manager på Ewood kunne overtale 28-åringen, men Lancashire Telegraph har også vært tydelige på at Lenihan ville ha svar før Nations League satte i gang, og siden klubben ennå ikke har ny manager på plass later det til at irens tålmodighet har tatt slutt.

Det blir et stort tomrom å fylle både på banen, men også utenfor, da han har vokst seg sterkere og sterkere inn i en lederrolle, dels i kraft av sin alder, men også fordi han har vært i klubben "i alle år".
At han velger en Championship-rival er veldig skuffende. For det første blir det kjedelig å måtte møte Lenihan neste sesong, men ikke minst fordi vi hadde ønsket at han hadde blitt hentet opp til Premier League. For den innsatsen - særlig forrige sesong - han har lagt ned har vært så god at han hadde fortjent å få prøve seg på øverste hylle. 

Litt berg-og-dalbane denne uken da, siden nyheten i går om den nye fotballdirektøren Broughton var så pass positiv. Med ex-Bodø/Glimt-Broughton på plass var det lett for mange å se mot Kjetil Knutsen, og allerede i dag hevder TeamTalk at Blackburn er beredd på å ta samtaler med den norske treneren. Det er klart at det er en veldig spennende kandidat, spesielt med tanke på at fotballen han har produsert på Aspmyra ikke bare har skapt strålende resultater nasjonalt, men ringene på vannet har man merket også over hele Europa, kanskje aller mest i Roma.
I tillegg til de kjente navnene som vi vet har blitt intervjuet, mener TeamTalk at Blackburn også har kontaktet Duncan Ferguson, noe vi ikke har oppfattet fra andre kilder. 

Tilbake til Lenihan kan det ikke beskrives på andre måter enn at det er veldig trist å se kapteinen dra. Samtidig er det ikke nytt i fotball at spillere bytter klubb. Han har rukket å bli 28 og går inn i den avsluttende delen av karrieren. Lønnsnivået i Blackburn er ikke høyt, så kanskje han kan spe på pensjonsfondet med noen år på Riverside.
Teeside Gazette skriver at Lenihan ser ut til å skrive på en fireårskontrakt med Boro.