Lenihan avventer ny sjef

Publisert 5/13/2022 av Øystein Thorsen

Økonomien er visstnok ikke problemet.

Lancashire Telegraph skriver i dag at kontraktforhandlingene med Lenihan hviler på en ting: 
Hvem som blir den nye manageren. 
Tydeligvis har ikke kapteinen innvendinger på summen som står på kontrakten, det handler om hvem som skal overta for Mowbray. Langt i fra noe rart ved det, siden Lenihan spiller en enormt viktig rolle i klubben han har vokst opp i, og han har akkurat avsluttet en sesong som med små justeringer i resultatene hadde sluttet med playoff.
Det er klart at han er nysgjerrig på å se om neste sesong kan bli enda bedre.

Lokalavisa skriver også at Lenihan ønsker seg fast plass på det irske landslaget, og han har forventninger om å bli tatt ut til Nations League-spill, 4. - 11. juni. 
Før den tid ønsker han å ha ny avtale klar.
Dermed er det enormt viktig at klubben jobber raskt og riktig med rekrutteringen av ny sjef. Raskt fordi vi er nesten halvveis i mai allerede, og riktig fordi ny manager kan skape en snøballeffekt. Nyambe kan jo også beskrives temmelig likt til Lenihan - han spiller en viktig rolle i klubben han har vokst opp i - og hvis han ser at kapteinen blir værende, så kan det overbevise også ham.

For selv om klubben står i et veiskille så er det ikke nødvendigvis dårlig stemning. Lancs Live snakket med John Buckley tidligere i uken, og han ga uttrykk for begeistring over hva som er på vei - selv om han vet at den veien ikke inkluderer Mowbray.
- Det er spennende, selv om mye er utenfor min kontroll. Jeg har bare hatt en manager, og jeg er takknemlig for tilliten han ga meg, men en ny manager kan kanskje lære meg nye ting, var noen av Buckleys ord.
Det er neppe bare Buckley som har fått mersmak på å utfordre i toppen, og hvis klubben får ansatt en manager som skaper entusiasme, samtidig som Venkys legger opp til et brukbart budsjett til spillerkjøp er det grunn til å se fram til neste sesong.

Vi håper på en kjedereaksjon som begynner med at en solid manager hentes inn, dermed forlenger Lenihan, tett fulgt av Nyambe, den nye sjefen henter inn sine forsterkninger og når vi er på tampen av overgangsvinduet står det klart for Brereton Diaz at klubben ikke kan tillate at han går gratis ut dørene neste sommer - og han velger da å satse videre på Blackburn.
Joda, det er lov å drømme, men hvis Waggott og Co jobber godt og effektivt i et par uker framover er ikke dette scenarioet fullstendig utenkelig.