Leeds-kampen flyttes


Publisert 06.03.2020 av Øystein Thorsen
Samt andre saker fra uken.
Vi innleder fredags formiddag med en rask bulletin og nyhetssammenfatning. Først og fremst retter vi siktet mot aprils første storkamp, nemlig hjemmeoppgjøret mot Leeds. Det ble jo varslet tidligere i uken at Sky vurderte å flytte kampen til passende TV-tid, og slik ble det også.
Denne gangen fredag kveld, nærmere bestemt 3. april, 20:45.

Skal man tro mere obskyre nettsteder har dette gjort Leedssupporterne meget misfornøyde. Dette med å reise med vanlige kommunikasjoner til Blackburn, og deretter sent tilbake til Leeds går rett og slett ikke, så om det ikke organiseres med busser er det mange bortefans som får belage seg på å se kampen via fjernsynet. Og det er jo også begrenset hvor mange busser som kan arrangeres.
Potensielt en fordel for oss med et begrenset antall tilreisende fans, og motstanderen tatt i betraktning tar vi med alle positive fortegn vi kan finne.

Blant andre nyheter kan vi nevne at Jack Vale nå tar sine første steg ut i den store verden.
Eller i alle fall til utlån hos Barrow.
Hos serielederen i National League får unge Vale selskap av et par andre Blackburn-gutter, nemlig Matty Platt og Tom White, som allerede er på plass i klubben.

Det knyttes spenning til Jack Vale som har vært i Blackburn siden han var 14. Spilleren, som nylig fylte 19, har gått gradene i akademiet og i år må han betraktes som fast på U23 der det har blitt fem nettkjenninger. Blant andre meritter finner vi hat-trick i 5-1-seieren over Nottingham, i FA Youth Cup for to år siden, i tillegg til at han i fjor hjalp U23 til en femte plass.
For ikke å glemme målet han scorte i Lancashire FA Senior Cup-finalen da Burnley ble slått.

Det er mange interessant unggutter både i klubben og ute på lån nå for tiden, mange av dem midtstoppere. Tidligere i uken gjorde Mowbray en oppsummering og uttalelse om planen for dem.
- Wharton er i Northampton, Platt gjør det veldig godt i Barrow, Magloire er tilbake fra Rochdale og Hayden (Carter) er en som vi liker veldig godt.
Sistnevnte har nok de fleste notert på benken i et par av de siste kampene, så dette er nok den av de unge midtstopperne som er nærmest minutter for førstelaget.
- Tanken er at alle disse skal få prøve seg i preseason, så får vi se hvordan de tar seg ut, forklarte Mowbray til Lancashire Telegraph

Det er utvilsomt en viktig del i Mowbrays strategi å la unge spillere forsøke seg ute hos klubber der de må konkurrere med andre spillere som kjemper for sitt levebrød. Sjefen er overbevist om at dette former unge spillere på en positiv måte, til forskjell fra å spille U23-kamper som har mere et preg av treningskamp.
- Det beste er om de kan få prøve seg i League One, League Two eller i National League, kjempe med andre som har jobbene, karrierene og huslånet sitt på spill. Ja, det er små kår, de kan høre hvert ord som blir sagt på tribunen bak dem, men det er en erfaring som gir unge spillere muligheten til å vokse opp til å bli ordentlige fotballspillere og menn.
Skulle Barrow holde seg i tetsjiktet, og lande i en eventuell playoff, blir for øvrig oppholdet til Vale forlenget, slik at han får muligheten til å score i flere finaler. 


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: