Kontraktoppdateringer

Publisert 5/11/2021 av Øystein Thorsen

Bildet blir klarere, men ikke helt ennå.

Det er velkjent at mange sitter på utløpende avtaler, og i det siste har det blitt bekreftet at Lewis Holtby, Corry Evans, Stewart Downing og Charlie Mulgrew er ferdige. Særlig Mulgrew var ikke overraskende. Alder, skader og prestasjon var detaljer som ble avgjørende. En trio som derimot har alderen på sin side, men som i teorien er ferdige - hvis ikke opsjon på forlenging benyttes er:
Ryan Nyambe, Joe Rothwell og Joe Rankin-Costello.

Lancs Live skriver tirsdag kveld at det forventes at opsjonen blir brukt på alle tre. Av disse er det Nyambe som er den mest vriene nøtta og knekke. Først og fremst fordi klubben har forhandlet med ham en stund - uten å komme til enighet. Etter å "alltid" ha vært i Blackburn kan det se ut som at namibieren ønsker seg nye utfordringer.
At han i tillegg ønskes av Celtic - hvis vi skal tro The Celtic Star - gjør ikke saken lettere.
Mowbray har diplomatiske sider, men har også sagt at klubben har egne interesser, så det skal en del til for at muligheten som ligger i de enkeltes kontrakt ikke blir benyttet.

Da gjenstår Bell, Bennett og Bradley J. Førstnevnte har de fleste for lengst antatt at var ferdig. Den gode Amari'i har ikke spilt mye, og med Pickering på vei inn er det ikke duket for veldig mye mer. Samtidig er det bra å ha dekning, så klubben har i følge Lancs Live gjort en uventet kuvending og tilbydt Bell forlenget opphold.
Men det ser ut til at Bell ikke er interessert. Som sagt, spilletiden, eller mangel på det samme, så han ser ikke ut til å ville bli værende. 

Bradley Johnson på sin side skal ha fått tilbud om et ekstra år, noen han later til å takke ja til. Da er det bare Bennett som gjenstår, en historie som på en måte henger sammen med en annen vi ikke har nevnt ennå: Chapman. Han kan også få et ekstra år automatisk forlenget, men Lancs Live er ikke sikker på om dette blir gjort. Chapman gjorde tingene sine godt på utlån hos Shrewsbury, samtidig som han ikke har klart å komme seg inn i Blackburn-laget i særlig grad. Dermed kan det være at han ber om å få bli værende der. Dette gjenstår å se.
Samme klubb har også følerne ute på Bennett, så det forventes at kapteinen - eller den tidligere kapteinen, litt avhengig av hvordan man ser det - forlater Ewood etter fem år.

Utover det skal klubben være i forhandlinger med Adam Armstrong (selv om han etter all sannsynlighet får mere lokkende tilbud andre steder) og Scott Wharton, mens det forventes at man i nær fremtid vil jobbe med å forlenge med Ben Brereton, Darragh Lenihan og Thomas Kaminski.
Jacob Davenport sin kontrakt går ut i 2022, men klubben skal visstnok se han an litt. Hvis han klarer seg fra de evinnelige skadene og i tillegg gjør det godt neste år er det en annen sak.
Andre sentrale spillere har lengre kontrakter, til 2023 og 2024, så de bekymrer man seg ikke for akkurat nå.